Над 130 кг. тежат нотите на LORD OF THE RINGS IN CONCERT

По-малко от 20 дни остават до филмовото зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT, на което 250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма.
 
Музикантите вече репетират заедно, като към тях съвсем скоро ще се присъединят петима гост музиканти от 3 континента – Европа, Азия и Северна Америка, напомня бгнес. Към вече известния швейцарски диригент Давид Райц и любимото сопрано на Хауърд Шор – Кейтлин Луск, ще се присъедини Комале Акапко, който свири на цимбал – изключителен струнен инструмент, на който свирят по-малко от 30 човека в цял свят. Заедно с тях ще чуем още Александър Пентин – тимпан и концерт-майстора, цигуларят Мариан Краев, които ще бъдат гръбнакът на огромния оркестър.
 
"От Ню Йорк получихме девет килограмовата партитура на диригента Давид Райц, която пристигна заедно с нотите на всички музиканти – над 130 кг. Задачата на диригента в този спектакъл ще бъде много сложна, тъй като освен партитурата, той ще трябва да следи на екрана пред себе си и филма на Питър Джаксън. Музикантите от симфоничния оркестър на Българското национално радио вече репетират заедно, а диригентът и солистите ще се присъединят към тях съвсем скоро. Очаква ни едно наистина внушително филмово зрелище на 5 декември", съобщиха съорганизаторите на събитието.
 
Българската публика ще е първата в Източна Европа, която ще има шанса да усети магията на двете велики изкуства в едно, благодарение на формата Movies in Concert, който обединява музика и кино в една перфектна симбиоза. "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена" ще бъде излъчен на огромен екран, с български субтитри и HD качество. 
 
Зрелището LORD OF THE RINGS IN CONCERT ще се състои на 5 декември от 19:00ч, а огромният екран в зала "Арена Армеец" е невиждан в България, с големината на 3-етажна сграда. 

Свързани новини

Lord of the Rings In Concert се отлага

14.10.2020

1200 страници ноти идват за "Властелина"

19.11.2015

Kaitlyn Lusk отново в България

13.10.2015

-20% за Lord of the Rings in Concert!

20.11.2014

Любимото сопрано на Енио Мориконе у нас

29.10.2014

Коментари