Faithless празнуват 20-години на сцена на EXIT 2015

EXIT Festival 2015 обещава да бъде най-грандиозното парти за рожден ден в историята! 
 
И освен Motorhead, които ще отбележат на Main Stage 40-ия си рожден ден, историческо парти се очертава и на Dance Arena, където една от най-големите електронни банди на всички времена – Faithless – ще отбележат своя двадести юбилей! Харизматичният фронтмен Maxi Jazz, мултиинструменталистът Sister Bliss и техният продуцент Rollo се събират за специална серия пърфоранси и специална програма с кодово название “Faithless 2.0“, която съдържа съвременни версии на култови тракове ("Insomnia", "God Is A DJ", "We Come One") и чисто нова продукция. 
 
Други артисти, които се присъединяват към вече обявения списък за втората по големина сцена на фестивала са машините за хитове Oliver Heldens и Kill The Buzz, датският продуцент Kölsch и един от най-търсените съвременни DJ-дуети - Catz ’n Dogz.
 
Награденият с BRIT изпълнител и текстописец Tom Odell, носител на престижната награда Ivor Novello за текстописец на годината за 2014, ще излезе на Main Stage на EXIT Festival 2015 на 10 юли. "Младият David Bowie“, както го нарече Lily Allen, спечели публиката и музикалната критика с дебютния си албум Long Way Down, застанал начело на британската музикална класация и включващ абсолютния хит-сингъл "Another Love". 24-годишният певец работи по няколко нови песни, които трябва да излязат тази пролет.
 
Само ден по-рано – на 9 юли – Main Stage на EXIT 2015 ще взривят авторите на официално обявения за най-голям хит на Европа за миналата година Clean Bandit. Техният летен химн Rather Be, който току-що спечели Grammy за "Най-добър денс запис“, се окичи с титлата за най-въртяна песен, като остави зад себе си "Happy" на Фарел! Clean Bandit правят своя дебют със сингъла “A+E” през 2012, който директно попада в топ 100 на Бритнаската класация за сингли, последван от "Mozart’s House", достигнал до топ 20! "Rather Be" превръща квартета от Кейбридж в световни звезди, след като видеото прави 220 милиона гледания в Youtube и се превръща в глобален феномен. Не е чудно, че попадат в топ 10 на най-желаните от феновете изпълнители на EXIT.
 
Но изненадите на тазгодишното празнично издание на EXIT не спират дотук! Roni Size също ще се включи в празненството по случай 15-годишния юбилей на водещия европейски музикален фестивал заедно със супергрупата Reprazent и ще поведе списъка на тазгодишните X-bass изпълнители. Най-горещото ново име на дъбстеп сцената Zomboy пък ще довърши започнатото от Skrillex миналата година, като излезе на главната сцена на 12 юли. След полунощ Main Stage на EXIT 2015 ще бъде пометен от една от водещите в момента дами на бас музиката - Hannah Wants.
 
Това лято EXIT приключението започва в Нови Сад на 9 юли и ще продължи повече от 10 дена, за да приключи по най-добрия начин на великолепния плаж Яз в Черна Гора на 18 юли. EXIT отбелязва своето 15-годишно издание в Петроварадинската крепост, а новият Sea Dance празнува първата си награда за Най-добър средноголям фестивал в Европа. 
 
EXIT Adventure 2015 вече е на хоризонта с изпълнители като Motorhead, Hardwell, Chris Liebing, Rudimental, Adam Beyer, Sigma, Eagles of Death Metal, Wilkinson, Octave One. 
 

Свързани новини

Faithless готвят нов албум

15.05.2018

Силен BG състав подгрява Faithless у нас

18.04.2018

Faithless с екслузивен DJ сет у нас

22.01.2018

Sea Dance Festival

25.04.2016

Kottarashky & The Rain Dog на EXIT 2015

22.05.2015