Dance Arena на EXIT с най-големия лайн-ъп в историята си

Вече 15 години EXIT Dance Arena заема специално място в сърцата на феновете. Oт ранните часове на вечерта до момента, в който горещото юлско слънце е високо в небето, амфитеатралната сцена събира световния електронен елит с публиката им от Балканите и цял свят. По повод рождения ден на EXIT през 2015 обаче програмата на Dance Arena прави още една крачка напред с исторически и еклектичен лайн-ъп от утвърдени и нови суперзвезди, които оглавяват световните класации.
 
И към FAITHLESS, Hardwell, Chris Liebing и Adam Beyer се присъединяват лидерите на новия електронен звук от Берлин - Dixon и Tale of Us, английският тандем Simian Mobile Disco, дуото Klangkarussell от Австрия, реномираните продуценти Roman Flugel и Marc Kinchen (МК), и изгряващите звезди wAFF и Francesca Lombardo. Хедлайнер в най-силната съботна вечер (11 юли) пък ще бъде авторът на гигантския денс хит Animals - Martin Garrix !
 
Тази година Dance Arena ще събере артисти от три категории – съвременни звезди, музикални иноватори и утвърдени класици. 
 
Ще чуем DJ номер едно в света според DJ Magazine - Hardwell и конкурентът му в категорията според Resident Advisor – Dixon – собственик на един от най-влиятелните европейски лейбъли – Innervisions. Към тях се присъединява дуото Tale of Us (12 юли) които заемат второто място от същата класация, автори на Another Earth - едно от най-важните техно парчета в последните десет години. 
 
Усещането за предстоящо историческо събитие се допълва от премиерата на специалното шоу на една от най-големите електронни банди на всички времена – Faithless, които ще отпразнуват на EXIT своя 20-годишен юбилей. На сцената ще видим и два техно гиганта и днешни лидери в техно жанра на 9 юли - Chris Liebing и Adam Beyer! Парчето Push The Feeling On, продуцирано от Marc Kinchen за Nightcrawlers заля клубовете по целия свят преди 20 години. През 2015 иконата на американската хаус сцена идва на Dance Arena с впечатляващ списък от ремикси за Llana Del Ray, Pharrell, Sia, Rudimental и Duke Dumont.
 
Дуотата има своето специално място в историята зад пулта на Dance Arena. Burden brothers, по-известни като Octave One, ще добавят сила към еуфорията на рождения ден на най-големия фестивал на Балканите. По стъпките им вървят по-младите им колеги Klangkarrusell, родом от дома на града на Моцарт – Залцбург, които през 2014 бях отличени с престижната EBBA-награда като едни от най-успешните артисти на европейската сцена, благодарение на глобални хитове, като Sonnentanz. Популярното DJ дуо Catz 'N Dogz ще докарат най-новите си ритми от Берлин, а култовите Simian Mobile Disco ще заформят специално трио с германския музикален хамелеон Roman Flugel на закриването на фестивала. Италианският техно гладиатор Joseph Capriati ще се включи в историческите комбинации в комбина с Adam Beyer. Премиерни представяния на сцената тази година ще направят Nicole Moudaber, Francesca Lombardo и wAff.
 
Нови и изгряващи звезди ще осигурят музикалния футуризъм на Dance Arena. Oliver Heldens –автор на достигналите върховете на британските класации хитове Gecko (Overdrive) и Koala (Last All Night) ще демонстрира уменията си зад пулта. Иновативният звук на престижния лейбъл Kompakt в Германия ще бъде представен от DJя и продуцент Kölsch от Дания, на когото дължим емоционалния хит "All That Matters".
 
Това лято EXIT приключението започва в Нови Сад на 9 юли и ще продължи повече от 10 дена, за да приключи по на великолепния плаж Яз в Черна Гора на 18 юли. EXIT отбелязва своето 15-годишно издание в Петроварадинската крепост, а новият Sea Dance празнува първата си награда за Най-добър средноголям фестивал в Европа. EXIT Adventure 2015 вече е на хоризонта с изпълнители като Motorhead, Tom Odell, Clean Bandit, Roni Size, Hannah Wants, Sigma, Eagles of Death Metal, Wilkinson, Bondax, Dubioza Kolektiv, Napalm Death и много, много други. 
 
А всички от България, които биха искали да се включат в него, вече разполагат с разнообразни опции и пакети с билети за фестивалите, транспорт и настаняване. 
 
Билети: Ticketpro.bg
Билети и пакети: PartyTravel.bg

Свързани новини

Stereo MCs идват на Sea Dance Festival

19.05.2016

Hurts са хедлайнер на Sea Dance Festival

22.03.2016

Kottarashky & The Rain Dog на EXIT 2015

22.05.2015

Roisin Murphy и Emeli Sande на EXIT 2015

14.05.2015

Колко струва посещението на фестивалите?

21.04.2015