Leonardo DiCaprio вдига еко курорт на острова си край Белиз

Leonardo DiCaprio е започнал изграждането на екологичен курорт върху собствения си малък остров край бреговете на централноамериканската малка държава Белиз, разазва самият той в интервю за "Ню Йорк таймс", цитирано от бгнес.
 
DiCaprio, който се увлича в гмуркането, за първи път посети Белиз през 2005. "Веднага се влюбих в тази уникална страна с изненадващо разнообразен подводен свят, втората по големина в света система коралови рифове и древни храмове на маите", казва актьорът. Наскоро той купи за 1,75 милиона долара необитаемия остров Блекадор Ки с площ от 42 хектара. От международното летище, разположено в Белиз Сити, до острова се плава с кораб за 45 минути, а от най-близкия голям град Сан Педро - за четвърт час.
 
 
DiCaprio изгражда еко-курорта заедно с нюйоркския предприемач Пол Сциала, както и с цял екип от дизайнери, учени, инженери и ландшафтни архитекти. Актьорът обясни, че неговата цел е не просто да създаде луксозен курорт, но също така и да възстановяви острова, който беше силно пострадал от прекомерния риболов и обезлесяването на мангрови дървета. Очаква се комплексът да бъде открит през 2018. На острова ще има 68 вили, които ще се отдават под наем, както и 48 частни домове. Те могат да бъдат и закупени за между 5 и 15 милиона долара.
 
Около 45 процента от острова ще бъде обявена за защитена територия. Гостите на комплекса ще бъдат уведомявани предварително, че не бива да носят със себе си на острова някои предмети, като например пластмасови бутилки. Освен това всички гости ще бъдат задължени да преминат специално "екологично обучение." 

Свързани новини

Leonardo DiCaprio в нов филм на Scorsese

23.12.2016

Leo DiCaprio и частният му еко остров

22.11.2016