Leonardo DiCaprio в нов филм на Scorsese

След премиерата на "Тишина", Martin Scorsese може да се отдаде на отдавна планирания нов филм с Leonardo DiCaprio – екранизацията по романа на Erik Larson – "Дяволът в белия град", съобщава cinefish.bg.
 
Годината е 1893. Чикаго се готви за Световното колумбийско изложение. Огромна човешка енергия е впрегната в изграждането на панаирния град - това трябва да бъде Град на мечтите, фантастично архитектурно творение, белият град, шедьовърът, маркиращ настъпването на новия век. Но сред целия възторжен подем, между великолепните бели куполи и прекрасните цветни градини, се промъква сянка - сянката на Неизбежното зло. Това е история за Съзиданието и за Злото. Тя разказва за двама мъже, които олицетворяват две коренно противоположни страни на невероятната динамика, която кипи в Америка на прага на двадесетия век - един забележителен архитект и един градски сериен убиец.
 
"В момента работим по сценария", оповести Scorsese. "Поради работата си по "Тишина" не можех да участвам в срещи по този сценарий в продължение на 6 месеца, но сега съм отново на линия и от януари стартираме работата. Историята е забележителна." 

Свързани новини

"Игрите на глада": началото

21.09.2023

Започва обратното броене до кошмара

07.08.2023

Когато силата на вярата не е достатъчна

31.07.2023

На чия страна сте?

18.07.2023

Синът на легендата участва в проекта

17.07.2023