Bel Suono с изпълнение на "Седнало е Джоре Дос" на 3 рояла

Виртуозното пиано трио Bel Suono включи в разнообразната си концертна програма за предстоящото турне в България - Варна (7 юни), Русе (8 юни), София (9 юни), една от най-популярните и обичани български народни песни "Седнало е Джоре Дос” в интерпретация за 3 рояла. 
 
"Седнало е Джоре Дос” е специален поздрав за българската публика, която ще чуе първа и авторските композици от втория албум "Време” на пиано триото. Известни в света като рицарите на трите рояла, след изпълнението им в Малта през 2014, Bel Suono са удостоени с престижната награда Малтийски орден. Освен световното турне на триото в България,  Монте Карло, Малта, Италия, Швейцария, Австрия и Германия през лятото на 2015, момчетата ще запишат и авторски саундтрак към филма "Робокалипсис” на Стивън Спилбърг, който е поставил интересната задача пред виртозното трио да създадат музика на бъдещето.
 
                      
Създадено 2011, пиано трио Bel Suono (Максим Тарасов, Кирил Гущин, Евгений Соколовский) доби светкавична международна популярност в Европа и Азия. Песните и видеоклиповете от дебютния им албум Мегаполис” се излъчват и са в челните класации в световните радиостанции и тв канали. Съчетанието на дръзка младост, благородство на звучене на роялите, съвременни аранжименти предизвика интереса и на младата публика в световен мащаб. Bel Suono е оригинален микс от съвременни технологии и най-добрите образци на класическата и съвременната музикална култура, нов прочит на добре познати творби и изпълнение на оригинални произведения. 
 
В програмата на концерта са включени творби от класическата музика като "Либертанго” от Астор Пиацола, "Болеро” от Равел, "Лято и Зима” от цикъла "Годишни времена“ от Вивалди, "Танц на смъртта“ от Сен-Санс, както и необикновените по своята дълбочина и мелодизъм нови произведения, написани от участниците в проекта. Класическите творби звучат много съвременно и затова слушателите, които не са запознати с тези произведения, ги очаква истинско откритие в света на класическата музика. А ценителите на класиката ще чуят необикновена интерпретация на любимите си произведения. 
 
Bel Suono (в превод от италиански – "красив звук“) са трима професионални, виртуозни пианисти с класическо образование и конкурсни лауреати. Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Еventim и онлайн на eventim.bg, на цени, както следва от 20 до 50 лв.

Свързани новини

Bel Suono с турне в България

14.04.2015