Enya издава нов албум на 20 ноември, чуй първия сингъл от него

С над 75 милиона продажби, четири награди Grammy, шест World Music Awards, Ivor Novello, номинация за Oscar и Golden Globe, както и седем студийни албума (и компилацията Paint The Sky With Stars), които удрят високи позиции в класациите по целия сват, Enya започва нова глава в забележителната си кариера с издаването на новия си албум Dark Sky Island, който ще излезе на 20 ноември.
 
Креативното трио – Enya, продуцентът Nicky Ryan и текстописецът Roma Ryan започват работа по албума през пролетта на 2012. Вдъхновени от работата на Roma върху поредица от поетични книги, въртящи се около острови, и по-точно остров Sark, те пишат песента "Dark Sky Island" и тя става първата написана от албума, давайки му и име. 
 
Първият сингъл, “Echoes In The Rain”, е жизнерадостен и оптимистичен, той притежава неустоима еуфория в себе си и това го прави водещия в записа. Наситен с приключенски емоции, подобно на “Orinoco Flow”, сякаш показва празничното очакване на края на едно пътуване. Има още неща, които свързват “Echoes In The Rain” с предшественика му. През 1988 “Orinoco Flow” е последната песен, записана за Watermark и има световен успех. Този път, “Echoes In The Rain” също е последната завършена песен, и е избрана за първи сингъл.
 
 
Звуково, Dark Sky Island е колекция от изключително разнообразни, но всъщност обединени от едно цяло песни. Първата от траклиста - “The Humming” е озаряваща и това се усеща след първото слушане – подсъзнателно се чувства магията на музиката. "Even In The Shadows” контрастно пулсира с настойчивия си ритъм; в "I Could Never Say Goodbye” звучи разпръсната красота, а "Sancta Maria” прелива в себе си класическо и синтезирано звучене, за да създаде ефирна симфония. За тази песен може да кажем, че разказва историята на звуците, в своите четири хипнотизиращи минути.
 
Dark Sky Island - съдържание:
1. The Humming
2. So I Could Find My Way
3. Even in the Shadows
4. The Forge of the Angels
5. Echoes in Rain
6. I Could Never Say Goodbye
7. Dark Sky Island
8. Sancta Maria
9. Astra et Luna
10. The Loxian Gates
11. Diamonds on the Water
 
"Темата на този албум са пътуванията”, казва Enya. "Пътувания до острова, през продължителността на живота, през историята, през емоции и през океани. И въпреки че не е тематичен албум в пълния смисъл, песните имат подсъзнателна връзка.”
 
Концепцията най-ярко личи в “The Humming” – песен, вдъхновена от кръговрата на Вселената и от това, как всяка малка промяна, може да преобърне всичко. Подобно интергалактично проучване присъства и в "The Forge of the Angels” и "The Loxian Gates”, в които можем да чуем езика, създаден от Roma и популяризиран през 2005, присъстващ в три песни от “Amarantine”. Футуристичното им звучене ни връща към дебютния албум на Enya – саундтрака към документалния филм на BBC – The Celts.
 
Албумът на Enya Dark Sky Island ще бъде на пазара от 20 ноември от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Enya в новото парче на Salvatore Ganacci

22.07.2016