Новият албум на пианиста Lang Lang излиза днес

От момента, в който вижда за първи път Огледалната зала във Версай, Lang Lang не спира да мечтае един ден да се върне и да изнесе концерт в нея. 
 
Мечтата му се сбъдва на 22 юни т.г. със специалния рецитал, който световноизвестният пианист представя пред лимитиран брой публика. Програмата на рецитала включва четирите скерца от Шопен и един майсторски, но рядко изпълняван цикъл от Чайковски – "Сезони“. Студийният запис е направен в зала "Liebermann“ в Opéra Bastille в Париж, а самият концерт е заснет в най-високото HD качество (4K) в Огледалната зала във Версай. Lang Lang ще подкрепи премиерата на новия албум със серия от концерти, през октомври и ноември т.г., и през пролетта на 2016. 
 
 
Чайковски и Шопен са композиторите, изиграли най-голяма роля в развитието и кариерата на китайския пианист. На 17 години, Lang Lang изпълнява Концерт №1 за пиано на Чайковски със Симфоничния оркестър на Чикаго, когато в последния момент замества разболелия се André Watts. Събитие, което ще се окаже решаващо за кариерата му, защото го отвежда към голямата международна сцена. И, ако Чайковски играе огромна роля за успеха на Lang Lang, то Шопен е неговият постоянен спътник; почти не минава концерт или рецитал на Lang Lang и в програмата да не присъства музиката на гениалния полски композитор. Пианистът е записал значителен брой албуми с творби от Фр. Шопен, включително 4 балади и 27 концертни етюда.
 
Lang Lang е страстен почитател на цикъла "Сезони“ от Чайковски. "Въпреки, че малко творби могат да си съперничат с това произведение, хармонията, която Чайковски създава в "Сезони" е невероятна. Музиката му притежава качество да превръща болката в завладяваща красота“, споделя световноизвестният пианист. 
 
Албумът Lang Lang in Paris излиза в България на 16 октомври на CD и DVD/Blu-ray формат от Вирджиния Рекърдс/Sony Classical.

Свързани новини

Андреа Бочели с олимпийска песен

10.02.2022

Lang Lang - Romance

25.10.2017