Над 100 събития в третата Нощ на театрите в събота

Програмно съдържание с над 100 представления и пърформанси, форматни събития, изложби, “отворени врати”, театрални срещи и прожекции в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Шумен, Благоевград, Сливен, Смолян, Асеновград, Казанлък, Симитли, Перник и Силистра ще предложи третото издание на инициативата Нощ на театрите на 21 ноември.  Над 1000 творци от различни театрални стилове стават част от инициативата и ще представят своите продукции в над 50 локации  (театрални зали,  галерии,  кина, клубове) в 16 града.
 
На 21 ноември театрите и залите в градовете-участници ще бъдат символични домакини на европейската платформа и ще се присъединят към 7-годишната традиция на редица европейски градове да показват театралното изкуство в големи мащаби и събрано в рамките на няколко часа. Форматът на инициативата няма аналог в България. Именно по-различното "случване” я прави изпълнена с мистичност и много интересни за театралните почитатели събития и форми. 
 
Третата Нощ на театрите насочва вниманието към изгорелите театрални сцени през годините и категорично чрез цялата си рекламна комуникация заявява, че "Актьорът трябва да гори на сцената, но сцената не трябва да гори“. Телевизионният клип е посветен на изгорялата сцена на театъра в Пловдив и показва пътя на актьора до сцената. Тв продукцията е дело на творческата агенция The Smarts и Smart Cost productions, режисьор на клипа е Неда Морфова, оператор – Александър Станишев, главно действащо лице – актьорът Валери Йорданов. 
 
Мисията на "Европейската Нощ на театъра” е да показва театралната креативност във всичките и форми, както в стандартните пространства за театър, така и на алтернативни локации, които се "преобразяват” в името на изкуството. "Европейска Нощ на театъра” е платформа, която обединява всички с отношение към театъра, стреми се да показва качествено театрално изкуство, да разширява театралната мрежа на всички заети в сферата чрез обмен на идеи и опит, да провокира и привлича публики от всички възрасти. 
 
Пълната програма на третото издание на Нощ на театрите е публикувана на theatresnight.org и facebook.com/TheatresNight

Свързани новини

Специалните съдържания в Нощ на театрите

06.10.2017

Нощта на театрите с двойно издание

10.08.2017

Топ актьори застават зад Нощ на театрите

03.08.2016

"Дакота“ в третата Нощ на театрите

04.11.2015

Третата НОЩ НА ТЕАТРИТЕ на 21 ноември

23.09.2015