David Bowie с нов албум за рождения си ден

Днес британската музикална легенда David Bowie навършва 69 години. Днес и световната премиера на новия му албум, озаглавен Blackstar
 
През 2013 Bowie се завърна изненадващо на музикалната сцена с проекта The Next Day, първият му албум от 10 години насам, и оглави класациите в редица държави по света включително във Великобритания, Германия, Холандия, Швеция и други. Албумът стана #1 в чартовете за дигитална продажба в iTunes на повече от 60 страни и достигна 2-ро място в Billboard, най-високата позиция в класацията на САЩ в цялата звукозаписна кариера на Bowie. 
 
Три години по-късно, David Bowie е готов със следващия си проект, който сп. "Rolling Stone" вече определи като "най-добрият анти-поп шедьовър на Bowie от 70-те години насам“. Самият Bowie споделя, че се чувства изключително освободен и Blackstar е сред най-агресивно експерименталните му проекти. Записан в малкото старомодно студио в Ню Йорк "Magic Shop“ с местни джаз музиканти, новият албум напомня на публиката за първата му любов в музиката – джаза. Продуциран от дългогодишния творчески партньор на Bowie, Tony Visconti, Blackstar съдържа 7 песни и е с времетраене 42 минути. 
 
Blackstar - cъдържание: 
1. "Blackstar"   
2. "'Tis a Pity She Was a Whore"   
3. "Lazarus"   
4. "Sue (Or in a Season of Crime)"   
5. "Girl Loves Me"  
6. "Dollar Days"  
7. "I Can't Give Everything Away" 
 
Албумът излиза на CD и винил формат и се разпространява у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. 

Свързани новини

Дейвид Боуи е най-продаваният на винил

17.01.2022

Нов албум на Дейвид Боуи излиза утре

25.11.2021

Rhino почитат David Bowie

12.07.2017

David Bowie - “No Plan”

10.01.2017

David Bowie е можем да бъде Gandalf

22.12.2016