Savage Garden честват 20 години от създаването на дуета

В средата на 1995, двама младежи от Бризбън - Darren Hayes и Daniel Jones - се събират, за да основат най-успешния музикален дует в историята на Австралия - Savage Garden – който ще постави рекордни продажби по целия свят и ще получи някои от най-престижните музикални награди.
 
На 15 януари 2016 излиза новата компилация – Savage Garden: The Singles – на физически носител и в дигитална версия от Вирджиния Рекърдс / Sony Music. Savage Garden: The Singles включва всички хит-сингли на дуета плюс бонус трак – неиздавана досега демо версия на песента "She". Компилацията отбелязва 20 години от създаването на Savage Garden и от премиерата на дебютния им сингъл “I Want You”. 
 
Savage Garden: The Singles - съдържание:
I Want You
To The Moon and Back
Truly Madly Deeply
Break Me Shake Me
Universe
All Around Me
Santa Monica
Tears of Pearls
The Animal Song
I Knew I Loved You
Crash and Burn
Affirmation
Chained to You
Hold Me
The Best Thing
She (1994 Demo) 
 
Когато продуцентският екип започва работа по мастерирането на съществуващите записи, открива демо от 1994 сред архива от многопистови касети. Като специален жест към феновете и приятелите на групата, екипът решава да включи песента "She" (1994 Demo) в съдържанието на юбилейния албум. Записът включва Daniel на пианото и характерните чувствени вокали на Darren Hayes, превърнали се в запазена марка на дуета.
 
 
Darren Hayes споделя: “Демото е направено преди много години, но си спомням добре вечерта, когато написах текста, посветен на жените в живота ми - майка ми и сестра ми. Между нас има много силна връзка и аз съм благодарен за любовта на тези две невероятни жени, които ме научиха да бъда силен и да успея в свят, в който често се чувствах неразбран”.
 
Daniel Jones добавя: “Записахме песента в къщата на родителите ми в Бризбън. "She" е много феминистична песен и мисля, че много момичета ще се припознаят в нея”.
 
Savage Garden е един от най-успешните дуети в историята на поп музиката и един от най-успешните звукозаписни музикални "експорти“ на Австралия с над 20 милиона продадени копия по целия свят. Дуетът държи рекорда в книгата на Гинес за спечелването на безпрецедентния брой награди на Австралийската звукозаписна индустрия (ARIA) в рамките на една година – 10 отличия през 1997. Групата държи и рекорда за най-продължителен престой на върхя в чарта на Billboard Adult Contemporary Airplay със синглите "I Knew I Loved You“ (124 седмици) и "Truly, Madly, Deeply“ (123 седмици). Savage Garden е една от двете австралийски групи с два #1 сингли в САЩ.
 
Savage Garden издават два студийни албума – дебютният едноименен албум и вторият, озаглавен Affirmation, от който излизат официалните сингли "The Animal Song“, "I Knew I Loved You“, "Affirmation“, "Hold Me“ и "The Best Thing“. 

Свързани новини

Savage Garden: Има ли шанс за реюниън

08.02.2021