Какво прави Дарън Хейс от Savage Garden и има ли шанс за реюниън

Savage Garden е една от най-популярните австралийски поп-рок групи от близкото ни минало.
 
Дуетът от Австралия в състав Дарън Хейс (Darren Hayes) и Даниел Джоунс (Daniel Jones) обаче съществува едва седем години - от 1994 до 2001 година.  През това време музикантите издават няколо албума, с които се превръщат в едни от най-продаваните австралийски музиканти на всички времена.
 
С хитовете си "Truly Madly Deeply", "I Want You", "To the Moon and Back", "The Animal Song" и др. те окупират за дълго първите места на световните класации, а тези наистина неостаряващи изпълнения и досега са част от плейлиста на радиото. Ще ги пускаме и днес в "Звезден час" с Евелина Павлова от 12 до 13. В ефира ни, както и в профилите ни в Facebook и Instagram Savage Garden ще се съревновават за вашите лайкове с актуалната банда The Black Keys. 
 
 

През годините няколко пъти са се появявали слухове за реюниън на Savage Garden, до какъвто обаче явно няма да се стигне. В неотдавнашно включване в канала си в Instagram Дарън Хейс окончателно отрече каквито и да било шансове да работи отново с Даниел Джоунс.
 
Отговаряйки отрицателно на въпрос на почитател, Хейс посочи професионалните им отношения като "препъни камъка" в подобни планове. Фронтменът обясни: "Представете си да сте излезли и да сте оцелели от една наистина нефункционална и токсична връзка, а след това години наред хората да ви молят да се върнете в тази връзка".
 
В интервюта Хейс често е оприличавал раздялата им с брак, завършил с развод. "Хората не се женят случайно и не се развеждат случайно", казва той.
 
На последния им концерт Хейс дори е плакал. На финала на шоуто той е изпял част от "This is the End" на The Doors, двамата с Даниел са се прегърнали, но са напуснали сцената в различни посоки. Не е тайна, че дълго време след това не са си говорили.
 
 
От своя страна Даниел Джоунс споделя, че между тях просто няма приятелство. Въпреки това те се уважават помежду си, но признават, че просто са различни хора. "Не става въпрос за грешки, а две посоки, които нямат пресечна точка.", казва той.
 
След разпадането на групата Дарън Хейс продължи с много успешна солова кариера. Той има четири албума, като още с първия издава мега-хита си "Insatiable". 

 
Към днешна дата Хейс е посветен повече на киното и театъра, отколкото на музиката. Всъщност, по-правилно е да се каже, че успешно ги съчетава. Любопитен факт е, че през 2013 година се записва в театрален колеж в Лос Анджелис, където учи комедия. Той е автор на комедийни подкасти, както и на подкаст за филмови рецензии, пише филмова музика и участва в създаването на мюзикъл. 

Свързани новини

Savage Garden честват 20-годишнина

12.01.2016