Birdy издава новия си албум Beautiful Lies на 25 март

Birdy ще издаде третия си студиен албум Beautiful Lies на 25 март. Албумът е продуцират с помощта на Jim Abbiss (Arctic Monkeys/Adele) и Craig Silvey (Arcade Fire/Florence and the Machine). Той ще се състои от 14 парчета, включително и “Keeping Your Head Up”, ко-продуцирана от изпълнителката. Beautiful Lies ще има и делукс версия, която ще съдържа 4 допълнителни песни.
 
 
Birdy коментира записа: "Този албум е резултат от усилената ми работа последните години. Научих много неща и използвах толкова добри и лоши моменти за вдъхновение. За този запис съм най-горда и уверена, като цяло за всичко - от писането, през продукцията и крайната обложка. По-голямата част от албума е за намирането на светлината и в най-тъмните моменти, когато се чувстваш напълно изгубен.”
 
Последните години Birdy работи по множество проекти, и престижни филмови продукции. Наскоро песента й “Let It All Go” беше издадена като дует с Rhodes, а познатата на всички “Wings” беше изпята от Nothing But Thieves. Музиката й е използвана в продукции като “The Hunger Games” и “Brave”, а за “The Fault In Our Stars” написа специална песен.
 
Албумът Beautiful Lies ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Birdy - “Keeping Your Head Up” (видео)

05.02.2016

[видео] Birdy - “Words As Weapons”

07.04.2014

[видео] Birdy - “Light Me Up”

05.02.2014

Birdy издава втори албум

30.07.2013