Birdy издава втория си албум, Fire Within, през септември

Британската певица и автор на песни Birdy анонсира детайлите около нейния чисто нов албум Fire Within, който ще бъде издаден на 23 септември. Наскоро тя пусна откъси от две нови парчета от студиото на своя сайт, едното от които е предстоящият сингъл “Wings”, който излиза на 8 септември.
 
 
Birdy (родена в Лимингтън под името Jasmine van den Bogaerde) коментира: “Изминаха две невероятни години, откакто издадох дебютния си албум. През този период писах нови песни, които сега съм изключително развълнувана да споделя с хората. Дойдоха право от сърцето ми.” В този нов етап феновете на Birdy ще имат шанса да се запознаят с нея в ролята й на автор на песни, като тя сама е написала или е участвала в написването на всичките 11 парчета в новия албум.
 
През последната година Birdy беше в студио, където си сътрудничи с някои от най-големите имена в бранша, включително Ryan Tedder (Beyonce), Dan Wilson (съавтор и продуцент на “Someone Like You” на Adele), Rich Costey (Muse, Arctic Monkeys, Sigur Ros) и Ben Lovett от Mumford & Sons. Освен това тя работи и с някои невероятни музиканти, включително басиста на Rage Against Тhe Machine Timmy C и Paul Jackson Jr. и Omar Hakim. В албума могат да се почувстват и развитите музикални способности на Birdy, поемайки и ролята на китарист, както в звукозаписните сесии, така и на лайв изпълненията. 
 
Певицата написва песента “Just A Game” за официалния саундтрак на хитовия филм “The Hunger Games” миналата година, като работи с легендарния T Bone Burnett. 
 
 
Fire Within - съдържание:
Стандартна версия:
1 Wings 
2 Heart of Gold 
3 Light Me Up 
4 Words as Weapons 
5 All You Never Say 
6 Strange Birds 
7 Maybe 
8 No Angel 
9 All About You
10 Standing In The Way of The Light 
11 Shine 
Делукс:
12 The Same
13 Dream
14 Older
15 Home
 
Албумът Fire Within на Birdy ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.

Свързани новини

Birdy - “Keeping Your Head Up” (видео)

05.02.2016

Birdy издава нов албум през март

15.01.2016

[видео] Birdy - “Words As Weapons”

07.04.2014

[видео] Birdy - “Light Me Up”

05.02.2014