Издават нечувани дуети на Jackson и Mercury

Макар единият да е мъртъв от повече от две десетилетия, а другият - от почти половин десетилетие, Freddie Mercury и Michael Jackson имат недовършена работа с музикалните класации, тъй като техни нечувани до момента дуети ще бъдат издадени по-късно тази година, съобщава БГНЕС.
 
Легендарният фронтмен на Queen и Кралят на попа записали няколко песни в Калифорния през 1983, като дори подготвяли цял албум. Но в крайна сметка успели да запишат само три парчета, след което се отказали от проекта, за да работят по собствените си песни.
 
Mercury и Jackson записали трите песни наведнъж в Енсино, Калифорния през 1983, след като били пазени в тайна три десетилетия, сега песните били преработени, за да дадат на слушателите най-близкото възможно звучене до това, към което легендарните музиканти са се стремели с дуетния си албум.
 
Китаристът и барабанистът на Queen - Brian May и Roger Taylor, започнали работа по записите и целят да пуснат завършения проект след два месеца, определяйки го като "нещо, което хората трябва да чуят". Те прибегнали до помощта на продуцента William Orbit, за да ускорят процеса.
 
Бившият мениджър на Queen Jim "Miami" Beach разкри пред британският вестник "Times", че причината за провалената звукозаписна сесия е колкото добре известната ексцентричност на Michael Jackson, толкова и други неща. Отношенията между Jackson и Mercury започнали да се влошават почти веднага и Jackson подложил сътрудничеството на сериозно напрежение, когато въвел лама в звукозаписното студио. Beach се спомня за времето, когато партньорството се провалило окончателно. 
"Mercury ми се обади и каза: "Miami, скъпи, можеш ли да наминеш? Трябва да ме измъкнеш оттук, записвам с лама", разказва продуцентът.
 
През 2011 May и Taylor получили разрешение да работят по дуетите на Freddie и Michael от управителите на имуществото на Jackson, които държат правата върху всички записи на Краля на попа и се занимавали с проекта с ограничен успех. Но след присъединяването на Orbit, който е работил със звезди като Madonna и Blur, двамата предвиждат, че песните ще бъдат пуснати навреме за Коледа. 

Свързани новини

Ще пеем и танцуваме на концерта за Джако

15.11.2023

Историята на Джако - в НДК

09.10.2023

Sony купува музиката на Майкъл Джексън

08.02.2023

Нов филм за Краля на попа

31.01.2023

"Майкъл" - нов филм за Краля на попа

09.02.2022