Каталогът на Майкъл Джексън ще постигне нов рекорд

Официалните наследници на легендата Майкъл Джексън преговарят за продажбата на музикалния каталог на артиста с  гиганта Sony.

Световните изпълнители спечелиха доста пари през последните години, продавайки правата върху музиката си на големите компании, но наследството на Майкъл Джексън се очаква да постави исторически рекорд.

Сп. Variety пише, че отговорните за делата на покойния артист преговарят за продажбата на половината от своите дялове в дискографията на МJ за близо 1 милиард долара на Sony.

Освен музикалния му каталог, издателската дейност, шоуто MJ: The Musical Broadway, в договора са включени и правата върху предстоящия биографичен филм за Краля на попа.

Племенникът на Майкъл Джексън пресъздава живота му в новия биографичен филм за легендата

Primary Wave Music вече притежава дял в издателството на Джeксън, но Sony настоява да придобие правата върху музиката на легендарния изпълнител, като сумата ще достигне 800-900 милиона долара.

Компанията все пак работеше с него по време на соловата му кариера и съвсем закономерно сега се опитва да придобие пълните права върху музикалното му наследство. 

Също така, Sony е и основният купувач на музикални права през последните години, като сред най-скъпите й покупки досега са каталогът на Брус Спрингстийн за 500 милиона долара и каталогът на Боб Дилън за около 200 милиона долара.

Свързани новини

Милиони дългове

01.07.2024

Кой ще изиграе Кралят на попа ?

16.01.2024

Майката на Майкъл Джексън иска парите му

11.01.2024

Ще пеем и танцуваме на концерта за Джако

15.11.2023

Историята на Джако - в НДК

09.10.2023