Племенникът на Майкъл Джексън пресъздава живота му в новия биографичен филм за легендата

Джаафар Джексън, племенникът на Майкъл Джексън, ще се превъплъти в образа на Краля на попа в биографичен филм.
 
Режисьор на продукцията, която ще носи първото име на легендарния изпълнител, ще бъде Антоан Фукуа, популярен с работата си по криминалния трилър "Тренировъчен ден", в който участват Дензъл Уошингтън и Итън Хоук, съобщава life.dir.bg.
 
"Майкъл" - нов филм за Краля на попа и обвиненията в сексуални посегателства 
 
Биографичната лента ще изследва "сложния човек, превърнал се в Краля на попа", се посочва в изявление, направено от компания "Lionsgate". Филмът ще включва "всички аспекти от живота на Джексън и забележителните му изпълнения, благодарение на които той стана икона в музикалния свят" и обещава да не страни от скандалните и противоречиви моменти в историята му.
 
"За мен е чест да вдъхна живот на историята на чичо ми Майкъл", сподели на свой ред 26-годишният Джаафар Джексън в Instagram. "Ще се видим скоро", написа той, обръщайки се към феновете.
 
 
Джаафар е син на Джърмейн Джексън, един от по-големите братя на покойният носител на редица престижни награди "Грами", басист и певец на групата The Jackson 5.
 
Подобно на своя чичо, младият мъж се изявява от ранна детска възраст и започва да пее и да танцува на 12 години. През 2019 г. той издава дебютния си сингъл "Got Me Singing". Ролята на един от най-обичаните изпълнители в световен мащаб, която той ще изиграе в "Майкъл", ще бъде неговият актьорски дебют.
 
 
Снимките за филма ще започнат тази година. Продуцент е Греъм Кинг ("Бохемска рапсодия"), който казва, че Джаафар Джексън притежава естествената способност да наподоби чичо си и да му вдъхне живот.
 
"Той е олицетворение на сина ми. Прекрасно е да видя как той продължава артистичното и изпълнителско наследство на семейство Джексън", казва Катрин Джексън, майката на Майкъл Джексън.
 
"Майкъл" ще бъде оторизиран портрет на Краля на попа, който почина през 2009 г. на 50-годишна възраст. Сценарият за филм, който ще бъде продуциран със съдействието на наследниците на певеца, е поверен на Джон Логан, създал едни от най-увлекателните разкази на големия екран, като "Гладиатор" и "Авиаторът".
 

Свързани новини

Кой ще изиграе Кралят на попа ?

16.01.2024

Майката на Майкъл Джексън иска парите му

11.01.2024

Ще пеем и танцуваме на концерта за Джако

15.11.2023

Историята на Джако - в НДК

09.10.2023

Sony купува музиката на Майкъл Джексън

08.02.2023