Il Volo ще ни разкрият магията на Тримата тенори

Световноизвестното трио Il Volo (Полетът) ще пее у нас в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 30 юни, съобщава MySound.bg. Концертът е част от световното турне на италианците, посветено на легендарните тенори Luciano Pavarotti, Plácido Domingo и José Carreras.  На сцената заедно с триото ще бъде цял симфоничен оркестър.
 
Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto и Piero Barone са истинско явление на съвременната музикална сцена. Макар да не са достигнали третото си десетилетие, гласовете им далеч надхвърлят възможностите на техните години. С изпълнения на английски, италиански и испански, те ни карат да погледнем на класическото оперно изкуство по нов начин. Триото твори в пресечната точка между  традиционна опера, поп музика и класическа симфония, който придобива популярност под термина "поп опера".
 
 
Славата на младите музиканти избухва по света през 2015, когато печелят наградата на Сан Ремо с песента "Grande amore". В родината си тримата са познати от 2009 от телевизионното шоу "Оставям ти една песен", в което участват поотделно още като тийнейджъри. С тяхната кариера се залавя известният италиански продуцент Michele Torpedine, дал шанс преди време на Andrea Bocelli. И само за няколко години със своите уникални гласови данни и сценично обаяние Il Volo покориха многомилионна аудитория и си създадоха статут на световни мултиплатинени изпълнители.
 
С настоящото си турне те отдават почит на най-голямото си вдъхновение – тримата тенори. Грандиозният им концерт "Una Notte Magica - A Tribute to the Three Tenors", е реализиран заедно с Plácido Domingo и представен на прочутия площад "Санта Кроче" във Флоренция. Българските зрители ще се потопят в уникалната атмосфера на това изключително събитие.
 
"Иска ни се да припомним онзи незабравим концерт в римския театър Teatro delle Terme di Caracalla, състоял се преди 26 години, и заедно с това да дадем възможност на зрителите да приживеят това музикално приключение отново и отново", казва Pietro Barone.
 
Il Volo са пяли на една сцена с Barbra Streisand, Celine Dion, Josh Groban, Eros Ramazzotti, Plácido Domingo. Сред почитателите им са и The Rolling Stones, които публикуваха на страницата си техни акапелни изпълнения. Триото има две номинации за "Грами" и пет студийни албума, като повечето от тях са платинени. Концертите им са на големи сцени като "Арена ди Верона", "Ройл Албърт хол" и "Карнеги хол".
 
Билетите за "Una Notte Magica - A Tribute to the Three Tenors" са на цени от 50 до 150 лева и се продават в мрежата на "Ивентим".

Свързани новини

Прочутите IL VOLO отново пеят във Варна

13.09.2023

Il Volo празнуват юбилей с нов албум

16.05.2019

Ерос Рамацоти се завръща с нов албум

13.11.2012