Прочутите IL VOLO отново пеят във Варна

 След 4-годишна пауза италианското трио  IL VOLO ще гостува на варненската публика за вълнуващ концерт на 19 септември
 
Гласовете им са познати по цял свят и аплодирани от милионни аудитории на четирите континента. Те разнасят красотатата на италианското belcanto и още като деца са излизали на сцена с най-големите звезди на световната музика. След 4-годишна пауза Il VOLO гостуват отново на варненската публика. Концертът им ще бъде на 19 септември 2023г. в Дворец на културата и спорта. 
След това, на 21 септември, тримата италианци ще пеят в Античния театър в Пловдив, като концертът им е напълно разпродаден.
 
Програмата на IL VOLO включва класическите знаменити парчета от 24-годишния им репертоар, емблеми на италианската музика, но и солови изпълнения на Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето от световната музикална съкровищница, с които тримата показват поотделно индивидуалността си и разнородните си музикални предпочитания.
 
Невероятноте им гласове са открити още на 15 години на песенен конкурс и оттогава не спира зашеметяваща кариера на трите момчета от малки градчета в Сицилия и Абруцо. Наричани са наследници на тримата тенори и са пяли в най-големите концертни зали от Европа до Америка, Япония, Австралия и Латинска Америка. Притежават множество златни и платинени албуми, две номинации за Латино Грами и милиони почитатели по цял свят.
 
 
През 2015 г. грабват голямата награда на Санремо с емблематичната Grande Amore, с която печелят вота на публиката и в Евровизия 2015г. Техни ментори са тримата тенори, в чиято чест и подкрепа издават албума си Notte Magica – A Tribute  to the Tree Tenors с участието на Пласидо Доминго. Следват албумите Musica, 10 Years в чест на зашеметяващата им кариера. Пълнят многократно Arena di Verona, Royal Albert Hall, Radio City Music Hall в Ню Йорк. През 2022г. създават проекта в чест на големия италиански композитор Енио Мориконе и албума Il Volo Sings Morricone – поклон пред филмовата музика, любима на много поколения. С музиката на Мориконе Il Volo гостуваха миналото лято и у нас.
 
Един от запленените почитатели на Il Volo e самият папа Франциск, който притежава в личната си фонотека техните албуми и ги кани да пеят на негови събития – концерт на Коледа в базиликата в Асизи, предхождащ папската меса, на 34-тата Международна среща на младежта в Панама пред 1 милион зрители, на Коледен концерт на площад „Сан Пиетро” по време на пандемията през зимата на 2020г. 
 
През 2022г. Il Volo тръгнаха на световното си турне, започнало от препълнената Арена ди Верона. Обиколиха големите градове на Европа, Япония, стигнаха до Австралия и в над 20 града в Америка при напълно разпродадена Radio City Music Hall в Ню Йорк. А последният им проект Tutti Per Uno, в който си партнират с известни италиански изпълнители, в началото на септември беше представен на цели шест концерта в Милано.
 
Концертът на IL VOLO ще бъде на 19 септември 2023г, във Варна, Дворец на културата и спорта. Последни билети са в продажба в системата на Eventim.
 
Снимки: Julian Hargreaves и Виктория Вучева 

Свързани новини

Il Volo празнуват юбилей с нов албум

16.05.2019

Магията на Тримата тенори от Il Volo

16.06.2017

Ерос Рамацоти се завръща с нов албум

13.11.2012