ОСТАВА с нов видеоклип: "Сателит"

Група Остава представиха новия си видеоклип "Сателит" дни преди големите си концерти в Пловдив и Русе.
 
Това е поредния сингъл от албума "Кислород", който оживява със стилно и абстрактно видео.Момчетата повериха продукцията към хита “Сателит” на творческия екип от Clamer Production Studio с режисьор Георги Манов. 
 
Историята в него минава през житейските истории на различни хора, като основeн акцент е текстът, в който Свилен Ноев не за първи път възпява любовта. Силната космическа любов, която те изстрелва в орбита и те кара да гравитираш като “Сателит”.
 

Ето какво разказа режисьорът на клипа за песента:

“Изключително образно парче, докато го слушах непрекъснато ми изплуваха различни картини, въпросът беше как да ги организирам. Тогава се сетих за Силвия, скоро я снимах в друг клип и ми хареса минималистичния й подход. Реших да я превърна в ходеща порцеланова инсталация, която вижда в душите на хората. След това, инспириран изцяло от музиката и текста започнах да подреждам картините една след друга.“
 
Китаристът Георги Георгиев е автор на музиката:  “От дълго време има идея за видео от Clamer Production с режисьор Жоро Манов. Мисля, че имаме доста обща емоционалност в нещата, които прави всеки от нас. Той е чудесен визионер и му се доверихме напълно. Видеото е много естетско и различно. Странни типажи са обединени от усещането за нещо неуловимо, което гравитира около тях. За целта бяха изработени специални перки, които се въртят на главите при движение. Концептуалното видео е заснето на доста различни локации: китайски ресторант, езеро, стрелбище, моста „Чавдар“, нощния подлез на НДК. Благодарим на страхотните млади актьори, които пресъздадоха цялото това усещане“.
 
В аранжимента на песента се включват всички от групата, а за продуцирането ѝ, както и на целия албум “Кислород” работят заедно с Георги Станев.
 
Новият сингъл “Сателит” ще чуем премиерно на живо на последните за тази година концерти на открита сцена на Остава. Те са на 16 септември в Лятно кино Орфей – Пловдив, 17 септември в Летен театър – Русе и на 2 октомври в Кино Кабана, София.
 

Свързани новини

Нов сингъл и видео от обичаната банда

04.04.2024

Изпращаме гостината с Остава

21.12.2023

Ясна е и подгряващата група

23.08.2023

Лятно турне очаква групата

19.05.2023

Остава с нов клип

28.02.2023