Стив Тайлър от Aerosmith го закъса с гласните струни

Американската група Aerosmith отложи няколко концерта от прощалното си турне, тъй като фронтменът Стивън Тайлър увреди гласните си струни по време на изпълнение.
 
"Съкрушен съм да съобщя, че получих строго лекарско нареждане да не пея през следващите тридесет дни", написа 75-годишният Тайлър в Instagram. "Получих увреждане на гласните струни по време на шоуто в събота, което доведе до кървене след това. Ще трябва да отложим няколко концерта, за да можем да се върнем и да ви предоставим изпълненията, които заслужавате."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Aerosmith (@aerosmith)

 
 
Музикантите, известни с хитовете "Dream On", "Walk This Way" и "Sweet Emotion", започнаха прощалното си турне "Peace Out" на 2 септември с едночасов концерт във Филаделфия. Оригиналните членове на групата Джо Пери, Том Хамилтън и Брад Уитфорд се присъединиха към Стивън Тайлър на сцената, докато Джон Дъглас замени Джоуи Крамър зад барабаните, тъй като той си взе "временен отпуск" от групата след смъртта на 55-годишната си съпруга Линда през юни 2022 г. Последното им шоу се състоя миналата събота в Ню Йорк.
 
Беше предвидено серията от 40 концертни дати да завърши в града, в който преди 53 години е основана бандата, а именно Бостън. Изявата им там трябваше да се проведе в навечерието на Нова година. Новите насрочени дати за техните изяви са 29 януари в Детройт, 14 февруари в Чикаго, 17 февруари във Вашингтон, 21 февруари в Торонто, 26 февруари в Роли (щата Северна Каролина) и 29 февруари в Кливланд, според публикацията в социалните мрежи.
 
Това е трето отлагане на изяви за групата в рамките на една година - в началото на 2022 г. те забавиха дългоочакваното си музикално завръщане в Европа заради "продължаващото наличие на ограничения за COVID и други проблеми", предава БТА.
 
Няколко месеца по-късно същото се случи с участието им в Лас Вегас, а причина за това бе, че след претърпяна операция на крака, Стивън влезе в програма за лечение. Впоследствие, през септември, носителите на награда "Грами" все пак изнесоха поредица от концерти във Вегас, но отмениха тези, които трябваше да се състоят там през декември. 

Свързани новини

Стивън Тайлър отново на съд

03.11.2023

Aerosmith тръгват на прощално турне

02.05.2023

Вокалистът на Aerosmith e бил на 25

30.12.2022

Турнето на групата падна оконачателно

02.02.2022

Aerosmith продаде музикалния си каталог

24.08.2021