Aerosmith отменят изцяло европейското си турне

Злощастното европейско турне на Aerosmith се отменя окончателно. Първоначално то трябваше да се състои миналата година и впоследствие бе отложено за 2022. Сега официално е прекратено. 
 
Вчера легендарните рокаджии излязоха със съобщение, в което се казва следното: "С огромно съжаление трябва да обявим, че нашето европейско турне, което трябваше да се състои през юни и юли 2022 г., е отменено. През цялото време ние следяхме развиващата се Covid ситуация и с продължаващата несигурност около пътуването и логистиката, както и продължаващите противоепидемични мерки и други проблеми (не се казва какви) стaна съвсем ясно, че няма да е възможно да продължим с лятното турне в региона. Номер едно приоритет за нас винаги е било здравето и добруването на нашите фенове. Ще се върнем на сцената и се надяваме в скоро време да имаме някои вълнуващи новини. Скоро ще има информация какво точно ще се случи с билетите ви. Пазете се и приемете нашите дълбоки извинения за причиненото неудобство."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aerosmith (@aerosmith)

 
Много неприятно, но факт. Трябва да признаем, че не сме безкрайно изненадани от тази новина. Още миналата година китаристът на групата Брад Уитфорд изрази дълбоки съмнения, че групата изобщо ще продължи да концертира в бъдеще. Той обаче изтъкна като основна причина за това напредналата възраст на музикантите и здравословните им проблеми.
 
Уитфорд буквално каза "понякога не знам какво си мислят моите колеги" по отношение на плановете за големи турнета в близко бъдеще. Той изтъкна и Брекзит като отделна причина, препятстваща идването на американци в Европа. За съжаление излиза (поради една или друга причина), че китаристът е бил прав.

Свързани новини

Стивън Тайлър отново на съд

03.11.2023

Aerosmith отмениха концерти

12.09.2023

Aerosmith тръгват на прощално турне

02.05.2023

Вокалистът на Aerosmith e бил на 25

30.12.2022

Aerosmith продаде музикалния си каталог

24.08.2021