Обвиниха Стивън Тайлър за сeксуално насилие през 70-те

Фронтменът на Aerosmith Стивън Тайлър е обвинен в сексуално насилие над непълнолетно лице в ново дело срещу него. 
 
Става въпрос за американката Джулия Холкомб, която се е срещала с Тайлър през 1975 година – тогава тя е била на 16, а той на 27-годишна възраст.
 
Жената  обвинява певеца в сексуално насилие. Новината споделиха всички световни медии, позовавайки се на публикация в сп. Rolling Stone.
 
Изданието, което разполага със съдебния документ, пише, че ищцата Джулия Холкомб е завела дело в съда в Лос Анджелис, след като щатът Калифорния отмени давностния срок за подаване на искове за сексуално посегателство.
 
Холкомб обвинява певеца в сексуално посегателство, актове на насилие и „умишлено причиняване на емоционален стрес“. 
 
В иска Холкомб твърди, че Тайлър е убедил майка й да му предостави попечителството над нея, когато е била на 16 години. Според ищцата попечителството е позволило на Тайлър да живее с нея. Връзката им започва през 1973 г. и продължава около три години.
 
В иска са посочени и цитати от мемоарите на Тайлър. Певецът пише в автобиографията си, че почти се е оженил за „булка тийнейджърка“, а родителите й са се „влюбили в него“ и са подписали документи за попечителство, което му е позволило да я вземе със себе си на турне.
 
Холкомб обаче твърди, че е била безсилна и не е могла да се противопостави на властта, славата и значителните финансови възможности на Стивън Тайлър. Певецът, с когото девойката се запознава на концерт на Аеrosmith в Орегон през 1973 г., по това време е 25-годишен.
 
В иска е посочено, че след концерта Тайлър я е отвел в хотел и е извършил с нея „различни действия от криминален сексуален характер“, след което е извикал такси и я изпратил у дома.
 
След като през 1974 г. получава попечителство над нея, певецът продължава да я насилва и да й дава алкохол и наркотици. По думите на жената през 1975 г., когато е 17-годишна, Холкомб забременява от Тайлър, но той я принуждава да направи аборт. След това девойката напуска певеца, става католичка и скоро се омъжва. През последните години Джулия Холкомб е активист срещу абортите.
 
Представители на Стивън Тайлър не коментират обвиненията.
 
В мемоарите си от 2012 година Тайлър той твърди, че двойката съвместно е решила да премахне плода. „Беше голяма криза.  Убедиха, че това никога няма да се получи и ще си съсипем живота.“, пише той. Музикантът споделя, че преживяното го е изпратило по низходяща спирала на злоупотреба с наркотици и алкохол.
 
Aerosmith е създадена през 1970 г. от Стивън Таларико (Тайлър), Джо Пери и Том Хамилтън. По-късно към тях се присъединяват китаристът Брад Уитфорд и барабанистът Джоуи Креймър.
 
Групата е отличена с четири награди „Грами“. През 2001 г. членовете й са въведени в Залата на славата на рокендрола, и са включeни в списъка на 100-те най-велики музиканти на всички времена.
 

Свързани новини

Стивън Тайлър отново на съд

03.11.2023

Aerosmith отмениха концерти

12.09.2023

Aerosmith тръгват на прощално турне

02.05.2023

Турнето на групата падна оконачателно

02.02.2022

Aerosmith продаде музикалния си каталог

24.08.2021