Aerosmith тръгват на прощално турне

Легендарната американска рок група Aerosmith тръгва на последното си турне.
 
Бандата отбелязва и юбилей - 50 години на сцената. Турнето е озаглавено Peace Out и започва на 2 септември във Филаделфия. Ето го атрактивния трейлър, с който обявиха турнето: 

На този етап 75-годишният Стивън Тайлър и компания ще имат 40 концерта в щатите, включително в родния град на бандата -  Бостън в навечерието на Нова година. В началото на 2024-та обаче ще очакваме да обявят още дати в Европа и по света.

Джо Пери съобщи, че заедно с фронтмена Стивън Тайлър, басиста Том Хамилтън, барабаниста Джоуи Крамър и китариста Брад Уитфорд, са се поучили от последните си концерти в Лас Вегас и са решили да направят едно последно голямо шоу, с което бляскаво да приключат.
 
Пери вярва, че сега е моментът да се сбогуват с феновете си. "Това е един вид шанс да отпразнуваме 50-те години, които сме заедно", каза Пери. "Никога не знаеш колко време още всички ще бъдат здрави, за да правим това. Мина известно време, откакто направихме истинско турне."
 
Групата с нетърпение очаква да се разрови дългия си каталог от рок класики, и да представи най-големите си хитове, сред които  "Crazy", "Janie’s Got a Gun" и "Livin’ on the Edge".
 
Aerosmith са заедно от 1970 г., и имат четири награди "Грами". Групата разчупи границите, като съчета рок и хип-хоп с епичното си сътрудничество с Run-DMC в "Walk This Way".
 
"Отваряме кутията на Пандора за последен път, за да представим на нашите фенове турнето "Peace Out“, каза Тайлър в изявление за АП. Неговата препратка е към "Pandora's Box“ - компилация "Тhe best" на Aerosmith от 1991 г. 
 
Преди приключването на турнето с 40 дати, Пери каза, че могат да бъдат добавени други градове в страната и в чужбина.

Свързани новини

Стивън Тайлър отново на съд

03.11.2023

Aerosmith отмениха концерти

12.09.2023

Вокалистът на Aerosmith e бил на 25

30.12.2022

Турнето на групата падна оконачателно

02.02.2022

Aerosmith продаде музикалния си каталог

24.08.2021