Aerosmith продаде музикалния си каталог на Universal Music Grouр

Легендарната американска рок група Aerosmith подписа стратегическо споразумение за глобално сътрудничество с Universal Music Grouр

С него целият й каталог преминава към компанията преди 50-ата й годишнина и излизането на UMG борсата. Universal ще придобие всички записи на групата, включително и тези, които са правени под шапката на Sony и Columbia.

"Това е победа за Aerosmith, UMG и в крайна сметка за нашите фенове", коментира китаристът и съосновател на групата Джо Пери.
 
Председателят и главен изпълнителен директор на Universal Music Group заяви, че е "много горд", че групата ги е избрала за партньор. Според изявлението, страните по сделката скоро ще разкрият подробности за нови съвместни творчески планове.

Стивън Тайлър и компания станаха поредните музикални легенди, които сключват глобалното партньорство с музикалeн гигант. Миналата седмица подобно партньорство с Warner обяви Мадона. Договорът им обхваща не само музиката, а също и личните архиви на артистите, видео и тв-продукцията им, мърчъндайза и тн.

Мадона пусна нов албум и обяви грандиозно партньорство с Warner

Aerosmith е основана преди близо 50 години и е продала 150 милиона копия от албумите си по света. Очаква се през 2023 година групата да отбележи 50 години от издаването на първия си албум през 1973 година.

Свързани новини

Стивън Тайлър отново на съд

03.11.2023

Aerosmith отмениха концерти

12.09.2023

Aerosmith тръгват на прощално турне

02.05.2023

Вокалистът на Aerosmith e бил на 25

30.12.2022

Турнето на групата падна оконачателно

02.02.2022