Обвиниха Стивън Тайлър от Aerosmith в сексуално посегателство

Вокалистът на Aerosmith Стивън Тайлър е изправен пред ново обвинение в сексуално посегателство.

На 2 ноември в Ню Йорк Жана Белино, бивш модел, подава иск, в който твърди, че е срещнала Тайлър в Ню Йорк през лятото на 1975 г., когато е била на 17 години, а музикантът на около 27. Тя е заявила, че музикантът я е нападнал жестоко два пъти в единствения ден, в който са се срещнали. Подробностите бяха съобщени от американското списание Rolling Stone, според което Жана Белино, твърди, че е претърпяла "тежък и траен емоционален стрес", след като е била опипвана и целувана против волята си от вече 75-годишния певец.

Ищцата твърди, че се е запознала с Тайлър, след като приятел им е уредил среща с Aerosmith в хотел след модно шоу в Манхатън, на което Белино е взела участие. След като тя и нейният приятел се срещнали с Тайлър и няколко неназовани членове на антуража му, всички тръгнали заедно по Шесто авеню. Докато се разхождали, Белино твърди, че Тайлър я е бутнал в телефонна будка, преди да я опипва и да се търка в нея, а по-късно в хотела, където твърди, че я е целунал насила и отново е притиснал тялото си към нея.

„Колегите от групата на Тайлър и членовете на антуража гледаха, смееха се и не направиха нищо, за да се намесят“, се казва в иска.

Това не е първото такова дело срещу вокалиста, чиято група в момента провежда прощалното си турне Peace Out в САЩ. Миналата година в Калифорния Джулия Холкомб обвини Стивън Тайлър в сексуално посегателство случило се през 70-те години, когато тя е била на 16.

Свързани новини

Съдът взе решение

10.11.2023

Aerosmith отмениха концерти

12.09.2023

Aerosmith тръгват на прощално турне

02.05.2023

Вокалистът на Aerosmith e бил на 25

30.12.2022

Турнето на групата падна оконачателно

02.02.2022