Ваня Щерева се завръща на музикалната сцена с "Restart"

"Никога не е късно да се върнеш към нещо, което толкова обичаш. С музиката сме в "отворена" връзка от дълги години. Все ѝ бягам, а тя все ме застига. Тази песен е моето завръщане. Моето неспазено обещание към мен си преди 15 години, че спирам с музиката. Моето пътуване от безсмислието към смисъла.", споделя Ваня Щерева. 
 
"Restart" е песен, в която ще се разпознае всеки. Песен за момента, в който губиш любовта и тогава осъзнаваш колко глупави грешки си допуснал, за да стигнеш до тази загуба. Колко безсмислени битки си водил. Текстът се ражда на летището в Бодрум. Тогава Ваня Щерева работи във втория сезон на "Ергенът" и ѝ се налага за кратко да отиде на участие в Лондон. "Самолетът имаше 3 часа закъснение. Лежах на седалките, слушах "I Will Survive" и плачех. Усещах погледите на околните върху себе си. Не исках да хвана самолета, но се налагаше да го дочакам. Сетих се за всички нежелано хванати самолети. И за всеки вик към Вселената да рестартира любовта. Отворих празен файл на телефона си и започнах да описвам тъгата си.", допълва изпълнителката.  
 
Музиката се излива по-късно, когато Ваня Щерева хваща китарата. По аранжимента на песента работи с Kamen, който стои зад много от успешните проекти на Мила Роберт и Молец. Относно записа, смесването и мастерирането на песента Ваня се доверява на Pavell. 
 
 
По видеото към песента Ваня Щерева избира да работи с театралния режисьор Стайко Мурджев, който има над 50 театрални представления в страната и е носител на две награди Икар и един Аскеер. "Ваня е магия. Тя е човек-чудо, артист-стихия, многопластова и разноцветна. И е чест и привилегия да бъдеш до нея, да имаш щастието да се докоснеш и съпреживееш поне за миг онова красиво приключение, какъвто всъщност е животът ѝ. Когато ме покани да снимаме заедно клипа на "Restart", бях едновременно поласкан и ужасѐн, защото усещах и разбирах какво доверие и чест за мен е тази покана, но и каква отговорност. Но приех веднага, разбира се, защото това щеше да бъде за мен една сбъдната мечта.", споделя Стайко Мурджев.  
 
 
Видеото е заснето на летище София, а оператор е Виктор Милушев. Монтажът е дело на Митко Балабанов. В главната роля до Ваня Щерева влиза Кире Гьоревски, актьор от Народния театър ("Отдел Издирване", "Пътят на честта", "Войната на буквите"), с когото двамата пресъздават една истинска любовна история. Освен тях във видеото участват Виктор Калев и Александра Богданска, които са ключови персонажи в сюжета на любовната история. 
 
 
След "Restart" идва "Къси дози допамин" – песен, чийто текст Ваня Щерева прочита в подкаста си "НАОБРАТНО". Феновете на изпълнителката веднага я засипват с желания да слушат тази песен и тя се превръща в естественото продължение на "Restart". Песента е вече записана, предстоят снимки за видеоклипа й. В "Къси дози допамин" участва и наш популярен дует, който засега остава в тайна.
 

Свързани новини

Ваня Щерева издаде песен-послание

13.06.2024

Ново от Ваня Щерева

13.03.2024

Ново от Ваня Щерева: "Тръгвай"

05.09.2023