Ваня Щерева се изповяда в новата си песен ''Благодаря''

Новата песен на Ваня Щерева е извън характерните за нея теми за комплицирани любовни ситуации. Изненадващо този път изпълнителката се обръща към Бог, за да благодари за всички победи и провали, за всички битки и уроци.

Новата песен, която Щерева създава спонтанно задно с Павел Николов носи заглавието "Благодаря" и е песен-послание - за битките в живота ни, за благодарността, казва ни, че омразата е ненужна, защото "Всичко е любов". Това е песен, излязла от душата на един артист, но всеки ще се припознае в нея.

Докато работят по песента, не правят поправки, оставят я да се излее в най-чистата ѝ първоначална форма. "Всеки път отивам в студиото подготвена - с готова мелодия и текст. Този път беше различно. С Павката започнахме от нулата, интуитивно следвахме знаците отгоре. Каквото ни се спусна в оня момент, ние го прегърнахме, без да мислим дали е радиофонично, как ще се приеме, ще се запее ли. Бях в неособено добро състояние на духа - някакво отчаяние се беше настанило в мен. Не можех да измисля текст - не исках този път да пея за поредната любовна драма. Тогава Мила ми подаде: "Обясни се в любов на Бог и му благодари за живота". Казах: "Благодаря" и затворих телефона, и текстът се изля за 10 минути. Да, плаках и като я писах, и като я записвах в студиото - във втория куплет си личи. Павел се направи, че не забелязва, после призна, че е усетил, и е трябвало да го прикрие, за да хване момента", споделя Ваня Щерева.

За визуализацията на "Благодаря" Ваня избира Залцбург, Австрия, родния град на Моцарт. Две нейни близки приятелки ѝ помагат в снимачния процес – режисьорката Диана Добрева снима, а Людмила Сланева осигурява локациите. Видеоклипът Ваня Щерева довършва в София, с друга нейна близка приятелка. Александра Богданска снима кадрите в изключително фотогенична фитнес зала.

Монтажът на видеото е на Митко Балабанов, а колорист е Любомир Балабанов. "След като написах "Благодаря", се почувствах омиротворена, отчаянието рязко ме напусна и отстъпи място на радостта. Неслучайно в текста цитирам думи от песента на Мила Роберт "Всичко рязко светва". Точно така ми подейства тази песен - като лекарство" – разкрива Ваня.

Свързани новини

Ново от Ваня Щерева

13.03.2024

Ново от Ваня Щерева: "Тръгвай"

05.09.2023

Ваня Щерева се завръща

01.05.2023