По действителен драматичен случай: Ваня Щерева и "Тръгвай"

"Тръгвай" е още една чисто нова песен от Ваня Щерева - естествено продължение на предишната й песен "Rеstart", която излезе след 15 години пауза.

Това е песен за оня момент от една връзка, в който вече нищо друго не може да се направи, освен да кажеш „Тръгвай, няма повече кво да го мъчим“, разкрива Щерева. 

Текстът и музиката са нейно дело на Ваня, аранжиментът е на Роби Николов, който изпява и беквокалите. Необичаен за "Тръгвай" е начинът, по който видеоклипът е заснет.

Няма режисьор, оператор и сценарий. „Видеоклипът е спонтанна проява. Още преди да е готова песента, почти на шега помолих приятели да ме снимат с телефоните си, без очаквания, че ще излезе нещо от това.“ – споделя изпълнителката.

„Четирима мои близки приятели държаха телефоните в рамките на три месеца, на различни локации. Имаше период, в който всеки ден валеше. Катето Евро, в чийто двор са част от кадрите, още не беше напълнила басейна. Използвахме го и празен. Темата ми беше "вода" – водата, която отмива любовта. Чакахме дъждове, пълнихме басейни, пускахме маркучи, взимахме фенерчета назаем от съседи, пътувахме, нахлувахме зад бариери на забранени за влизане места и тайно и набързо снимахме, ходех по бельо и ботуши на малко мостче в Ловния парк, а минувачи се смущаваха от гледката. Сменях бельо след бельо, риза сред риза, накрая реших и да се пооблека малко в тоя клип и за целта три дни ших на ръка с игла и конец бялата рокля от финала на клипа. Беше вълнуващо да се опитаме да създадем нещо, което изглежда красиво, драматично, и "като истинско", с непрофесионални умения и подръчни средства.“ – споделя Ваня Щерева.

Певицата заключва - "това приключение определено беше изпълнено с адреналин". 

Свързани новини

Ново от Ваня Щерева

13.03.2024

Ваня Щерева се завръща

01.05.2023

Светлана Близнакова представя "Memories"

16.09.2021

Dé ВЯРА - новата звезда на БГ сцената

10.08.2021