Шакира получава уникално отличие

Световната суперзвезда Шакира e първата латина, която ще получи титлата "Жена на годината на Billboard". Тя ще бъде почетена на галата "Латиноамерикански жени в музиката" на 7 май.
 
Галавечерта ще отдаде почит на още латиноамерикански изпълнителки, ръководители и творци, които активно работят за положителна промяна, приобщаване и равенство между половете в музикалната индустрия.
 
Шакира имаше изключителна година, през която подобри рекорди с най-силния испаноезичен дебют за 2022 г. Водещият сингъл "Monotonia" е с участието на пуерториканския певец Осуна.

 
След това, през януари 2023 г., нейният хит "Shakira: BZRP Music Sessions #53" дебютира под номер 9 в класацията "Хот 100" на "Billboard" и тя стана първата жена, достигнала до топ 10 в нея с песен на испански. "BZRP Music Sessions #53" също влезе в историята като най-стриймваната латино песен за 24 часа в Спотифай и най-слушаната латино песен в YouTube за 24 часа с над 63 милиона гледания и подобри 14 световни рекорда на Гинес.
 
 
 
"Шакира е най-добрата жена в музиката. Благодарение на нея латиноамериканките по целия свят са получили възможност да пишат и изпълняват дълбоко лична музика. Тя създаде движение съвсем сама и продължава да бъде по-актуална от всякога днес, с изящество, традиция и огромен талант. Тя е определението за жена в музиката", каза Лейла Кобо, която отговаря за испаноезичната музика в "Billboard".
 
Колумбийската певица е продала повече от 95 милиона албума по света, което я прави един от най-продаваните музикални изпълнители на всички времена и най-продаваната латино изпълнителка на всички времена. Тя има повече от 300 награди, сред които три "Грами". Издала е 11 албума, пише БТА.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Shakira (@shakira)

 
 
 
Влиянието на Шакира надхвърля музиката. Хуманитарната работа на певицата е фокусирана върху всеобщото образование и ранното детско развитие, особено върху здравето, храненето и стимулирането на деца, които все още не са в училище. Тя работи за достъпно образование и здравеопазване на подрастващите чрез фондацията си "Босоногите", която учредява в Колумбия още когато е 18-годишна. От 1997 г. тя е построила или реновирала девет държавни училища в Колумбия, които са изучили повече от 152 000 деца. Работата на фондацията се разраства до Латинска Америка, а по-късно и до други части на света.
 
Като посланик на добра воля на УНИЦЕФ, Шакира работи за политически инициативи, които да намалят броя на децата без достъп до образование. 

Свързани новини

Не предавал правилното послание

03.04.2024

Горещата колумбийка с нов албум

25.03.2024

Шакира слага край на сълзите

16.02.2024

Фен на Шакира беше арестуван пред дома й

17.01.2024

Откриха статуя на Шакира

02.01.2024