Международен джаз фестивал в Банско 2017 (галерия)

Стартира Международният джаз фестивал в Банско, за 20-та поредна година! 
 
Нашият екип се наслади на откриването още на пресконференциите на двама от откриващите артисти: италианката Патриция Лакуидара и нашите невероятни момичета от "Сентиментал суингърс" за първи и надяваме се за последен път в намален състав, без Рони. Момичетата пяха заедно и поотделно. Вера ни погъделичка елегантно с "Big spender", а Деси ни раздвижи с великолепно авторско парче, съвмвестно с Мишо Йосифов.
 
Грациозната италианка Патриция сподели пред журналистите, че една балканска песен, "Ederlezi", я е вдъхновила да стане певица. Тя зарадва публиката в Банско като я изпя на италиански, а публиката пригласяше на български "...св. Геори ще помолим, с нас по пътя да върви..."
 
В първия ден на фестивала на сцената се качиха и триото на Влатко Стефановски от Македония, както и Аксел Цвингенбергер, със своето буги-вуги пиано.
 
В неделя шоуто в Банско беше на висота! Освен великолепната Камелия Тодорова, която за пореден път доказа класата си, се насладихме и на бенда от Сърбия "Мамбо старс бенд", заедно с Урош Перич и вокална група The Divettes(Словения).
 
Голято забавление обаче дойде, когато на сцената се качиха италианците от Спагети суинг. И, да, имаше и спагети! Вокалът на групата Маурицио Сичилиано, освен микрофон, имаше и цял кухненски плот на сцената, на който направи 3 различни варианта на спагети, а вокалистките Елизабета и Линда любезно раздадоха на публиката пред сцената. 
 
Освен това те пяха и танцуваха с публиката, която стана на крака в ритъма на култови италиански песни, като "Azzurro" на Адриано Челентано, "Пароле, пароле" на Мина, "Volare, cantare" на Доменико Модуньо и още щедьоври от майстори като Алфредо Бонгусто, Лучано павароти и Фред Бускалионе. 
 
Вечерта беше закрита от бандата на Сайд Степс Квинтет (Германия), която ни изненада с много атрактивни аранжименти на известни хитове като "I Shot The Sheriff", известна от изпълненията на Боб Марли и Ерик Клептън.
 
В понеделник на сцената се качиха Акуафоника (България, Италия), Любомир Денев квартет и Весела Морова, Хилда Казасян и квартет, Севън (Швейцария).
 
 

Свързани новини