"Despacito" премина 3 млрд. гледания в YouTube

Клипът към хита "Despacito" на пуерториканския изпълнител Luis Fonsi, записан в сътрудничество със сънародника му Daddy Yankee, стана най-гледаният за всички времена в сайта за видео споделяне YouTube, предадe dariknews.bg.
 
 
Хитовото парче изпревари досегашния рекордьор - песента "See you again" на Wiz Khalifa, записана в сътрудничество с Charlie Puth в памет на покойния актьор Paul Walker и издадена през 2015. Баладата, включена в саундтрака към филма "Бързи и яростни 7", за по-малко от месец беше най-гледаното парче в YouTube, след като през юли подобри постижението на доскорошния рекордьор - хитът "Gangnam Stylе" на корееца Psy, запазил статута на най-популярно видео пет години.
 
 
През изминалата нощ видеото към песента на Luis Fonsi и Daddy Yankee премина границата от 3 млрд. гледания в YouTube. От януари до сега клипът е гледан 3 049 718 543 пъти, като темпът на нарастване на импресиите е впечатляващ. Любопитното в случая с "Despacito" е, че парчето успя да счупи рекорда по гледаемост само седем месеца след издаването си. Постижението не включва гледанията на ремикса с участието на Justin Bieber. Версията с канадския изпълнител е гледана над 464 милиона пъти.
 
Хитът на Luis Fonsi и Daddy Yankee наскоро отбеляза друг рекорд - за най-стриймвано парче на всички времена с над 4,6 прослушвания в стрийминг платформите, припомнят агенциите.

Свързани новини

Daddy Yankee с ново дуетно парче

09.01.2020

Топ 10 на най-продаваните сингли

07.03.2019

Luis Fonsi издава VIDA

16.01.2019

Ограбиха изпълнителя на "Despacito"

13.08.2018

Luis Fonsi - "Calypso"

21.06.2018