"Синелибри" продуцира "Светлата страна" на Рут Колева

За първи път кино-литературният фестивал "Синелибри" продуцира музикален проект, който кодира мотото на предстоящото издание на фестивала: "Светлина, сянка и движение". 
 
Съвтор на музиката и изпълнител на песента, която носи заглавие "Светлата страна", е Рут Колева. Талантливата певица за пореден път доказва, че умее да експериментира и да реализира успешни творчески колаборации. Автори на текста са Жаклин Вагенщайн и Мартин Ръждашки, а композицията и аранжиментът са на Боян Ангелов. Парчето, с което Рут остава вярна на артистичния си стил, влиза в ротация по няколко радиостанции още в началото на септември.
 
Текстът изобилства от препратки към вечни кинокласики и съвременни филмови шедьоври и елегантно анонсира част от заглавията, които ще намерят място в афиша на "Синелибри" между 11 и 22 октомври тази година. Саундтракът на фестивала ще набъбва през годините, като всяка музикална композиция ще носи символичен заряд, съобразен с фокуса на съответното издание.
 
Песента "Светлата страна" е първият музикален проект, продуциран от организаторите на фестивала, вдъхновен от креативността на Рут и нейния екип и от атмосферата на този изключителен кино-литературен форум, който трета поредна година ще събере почитателите на киното и литературата, за да предложи най-доброто от двете области на изкуството.
 
Аудиото на песента е достъпно и може да бъде безплатно изтеглено от cinelibri.com. Съвсем скоро ще излезе и официалният видеоклип с режисьор Бойко Щонов.

Свързани новини

Певицата с нов сингъл

22.01.2024

Ново предизвикателство за Рут Колева

08.08.2023

Kлипът е вдъхновен от японско аниме

07.07.2023

Интересни събития около Рут Колева

29.03.2023

Ново от Рут Колева: "Energy"

28.02.2023