Музикална магия заплита Рут Колева в новия си сингъл "MAGIC"

След изключително интензивната 2023-та, Рут Колева бележи началото на новия творчески сезон с още по-силна заявка за успех със сингъла "MAGIC". 
 
 
В  "MAGIC" Рут повтаря хитовата формула от сътрудничеството си с музикалните продуценти Kan Wakan и Илияна Недялкова. Песента е изградена по начин, който позволява Рут да разгърне уникалния си вокален стил, а смисълът на текста е вдъхновен от теми, отдавна вълнуващи изпълнителката. 
 
 
""MAGIC" е докосване до пътя към себеутвърждаването и личностното израстване", споделя Рут Колева. "Всичко около нас може да бъде магия, стига да погледнеш през определена призма. Промяната е магия. Джазът е магия. Талантът е магия."
 
Видеоклипът към "MAGIC" е режисиран от талантливата Рая Руменова. Видеото допълва темата на песента със завладяващ визуален разказ за трансформацията. Иновативният подход на Руменова добавя още един елемент към същността на "MAGIC", превръщайки я не просто в песен, а във визуално преживяване.
 
 
"MAGIC" се реализира след поредица от успехи за Рут Колева, като само през последния месец на 2023 година тя е сред най-слушаните артисти на България в Spotify. Затвърждавайки статута си на знаков български изпълнител, Рут събира в колекцията си от професионални постижения Топ 10 по излъчвания в българския ефир наградата на Forbes "30 под 30", наградата "Жена на годината" на Grazia и селекцията на номинацията за Grammy 2018 г. за "Най-добър R&B албум" с "Confidence. Truth.". Международното ѝ признание включва класации на MTV Русия и MTV САЩ, както и участия в BBC 1 и KCRW, които затвърждават позицията на Колева като водеща фигура в музикалната индустрия. 
 
 
Отскоро опита и уменията си българката споделя в специалните си майсторски класове за музикалния колеж "Бъркли", където съвсем скоро ѝ предстои нова обучителна сесия. На ход е и подготовката по друго, превърнало се вече в култово събитие за България, в основата, на което е Рут Колева ‒ Sofia Live Festival, който тази година ще е под мотото "50 години хип-хоп" и за пръв път ще покани в страната ни изключителни артисти като DJ Shadow или американското хип-хоп дуо Atmosphere.

Свързани новини

Ново предизвикателство за Рут Колева

08.08.2023

Kлипът е вдъхновен от японско аниме

07.07.2023

Интересни събития около Рут Колева

29.03.2023

Ново от Рут Колева: "Energy"

28.02.2023

Иво Папазов-Ибряма празнува 70 години

22.12.2022