Иво Папазов-Ибряма обяви ексклузивен концерт в София

На 26-ти февруари, неделя, световноизвестният български кларинетист Иво Папазов-Ибряма, заедно със своя оркестър "Тракия", ще се качи за първи път на клубна сцена в София, за да отбележи своята 70-та годишнина с ексклузивен концерт в SOFIA LIVE CLUB. 
 
Вече над 50 години този изключителен музикант не слиза от сцената, като продължава да съчетава в музиката си фолклор и традиция, и съумява с изключителна виртуозност да издигне оригиналния си музикален стил до световните сцени, като се нарежда до най-изтъкнатите творци на нашето време.
 
В годината на своя 70-годишен юбилей, виртуозът на кларинета Иво Папазов-Ибряма спечели специалната артистична награда на международния фестивал за world и електронна музика WOMEX 2022. Призът се връчва от 1999 г. за изключителни постижения в музиката в световен мащаб, музикално съвършенство, социална значимост, въздействие и цялостен принос. 
 
Иво Папазов има блестяща музикална кариера и е издал многобройни албуми, като два от тях през 89-та и 91-ва са продуцирани от самия Джо Бойд (продуцент на Pink Floyd, Джими Хендрикс и REM). През 2005 година Иво Папазов печели Световната музикална награда на BBC за принос в световната музика с албума си "Панаир / Fairground". Така Папазов е възхваляван от множество известни музиканти, а глобални медии като The Guardian, Songlines, The Washington Post и The New York Times, неведнъж са писали за него със суперлативи. Наричат го "българският Бени Гудман", "свръхестествен гений на кларнета", "най-великият кларинетист на Балканите".
 
Неговият оркестър "Тракия" е съставен от невероятни музиканти, представители на различни етнически групи от различни краища на България, които вече десетки години допринасят със своя талант и енергия за изграждане на своеобразния стил, който става световно известен с името "сватбарска музика" - микс от българска и балканска традиционна музика с елементи на джаз, фънк и рок.
 
Шоуто на Ибряма в Sofia Live Club ще подгрява певицата Рут Колева с нейния бенд. "Думите ми не са достатъчни, за да обясня колко развълнувани, щастливи и горди сме да обявим първия подгряващ концерт от Sofia Live Festival през 2023 г. на един от най-значимите и космически талантливи музиканти в българската история - Иво Папазов - Ибряма!", написа изпълнителката в социалната мрежа. 

Билетите за концерта могат да бъдат намерени в търговската мрежа от днес 22.12.2022 г. Първите 100 бр. ще са на промо цена от 35 лв. След което редовната цена ще е 40 лв., а в деня и на място цената ще е 50 лв. 

Свързани новини