Foo Fighters с нов албум "Concrete And Gold"

Деветият студиен албум наFoo Fighters - 'Concrete And Gold' - излиза на 15-ти септември от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

"Желанието ми беше да направим най-значимият като саунд албум в историята на групата. Гигантичен рок албум, но пречупен през призмата на Грег Кърстин - с неговото усещане за джаз, мелодия и аранжимент. Нещо като Моторхед версия на албума на Бийтълс "Сержант Пепър" .." - казва в интервю Дейв Грол.

И подобно на пилотния сингъл от албум - “Run” - “.. който започва нежно в бавно темпо и след това рязко преминава в тежък звук като буря" (BILLBOARD) включващ "мощен триумфиращ хор"(STEREOGUM), албумът "Concrete and Gold" съчетава изключително тежките рифове на Foo Fighters с хармоничната  сложност на продуцента Грег Кърстин (Adele, Sia, Pink), с когото групата работи за първи път.  Този необичаен и неочакван екип се създава след поредица от случайни събития и срещи. Преди четири години, докато Дейв Грол шофира в колата чува по радиото песента “Again and Again” в изпълнение на бандата на Кърстин - "The Bird & The Bee". "Това парче направо ме отвя. Не бях чувал до момента нещо толкова софистицирано и хармонично. Песента след това ме беше обсебила месеци наред." - споделя фронтменът на групата.

Няколко месеца по-късно, Грол се среща случайно с "човека от The Bird & The Вee!” a/k/a Грег Кърстин. Двамата бързо стават приятели, след като откриват, че имат общи музикални вкусове. Един ден Грол научава, че любимата му нова банда е пред разпадане, заради прекалените ангажименти на Кърстин като продуцент.  И докато Foo Fighters записват и издават албума Sonic Highways, с който чупят редица рекорди включително и последвалото световно арена турне, влязло в Топ 5 на най-успешните и печеливши турнета на 2015-та година, през това време "Грег се беше превърнал в един от най-успешнитепродуценти в света" - спомня си Грол.

Когато назрява моментът за създаването и записването на следващия албум на групата, Дейв Грол е повече от нетърпелив да отправи нови предизвикателства пред Foo Fighters. "Реших, че може да опитаме Грег да бъде новият ни продуцент за предстоящия проект. До този момент той никога не беше продуцирал и работил по хеви рок албум, а ние никога не бяхме работили с поп продуцент" - допълва Грол.
За микса по албума и цялата студийна работа е избран Дарел Торп, работил по албумите на Beck и Radiohead. Записите са направени в "EastWest" студио в Холивуд.

"Concrete and Gold"съдържание:

1. T-Shirt
2. Run
3. Make It Right
4. The Sky Is A Neighborhood
5. La Dee Da
6. Dirty Water
7. Arrows
8. Happy Ever After (Zero Hour)
9. Sunday Rain
10. The Line
11. Concrete and Gold

Албумът "Concrete and Gold" е написан и изпълнен от Foo Fighters, продуциран от Грег Кърстин и Foo Fighters, и миксиран от Дарел Торп.

Foo Fighters са:Дейв Грол, Тейлър Хоукинс, Нейт Мендел, Крис Шифлет, Пат Смиър и Рами Джафи.

FOO FIGHTERS - Concrete and Gold - САЩ Турне 2017

OCTOBER 12 - Washington DC - The Anthem (SOLD OUT)
OCTOBER 14 - Richmond, VA - Richmond Coliseum
OCTOBER 15 - Greensboro, NC - Greensboro Coliseum
OCTOBER 17 - Columbia, SC - Colonial Life Arena
OCTOBER 18 - Knoxville, TN - Thompson-Boling Arena
OCTOBER 20 - Cincinnati, OH - U.S. Bank Arena
OCTOBER 21 - Lexington, KY - Rupp Arena
OCTOBER 23 - Nashville, TN - Bridgestone Arena
OCTOBER 24 - Memphis,TN - Fedex Forum
OCTOBER 26 - Birmingham, AL - BJCC Arena
OCTOBER 28 - New Orleans, LA - Voodoo Music + Arts Experience
NOVEMBER 7 - Madison, WI - Kohl Center
NOVEMBER 8 - Champaign, IL - State Farm Arena 
NOVEMBER 10 - Des Moines, IA - Iowa Events Center
 

NOVEMBER 11 - Sioux Falls, SD - Denny Sanford PREMIER Center
NOVEMBER 13 - Wichita, KS - INTRUST Bank Arena
NOVEMBER 15 - Tulsa, OK - BOK Center
DECEMBER 1 - Fresno, CA - Save Mart Center
DECEMBER 2 - Sacramento, CA - Golden 1 Center
DECEMBER 4 - Spokane, WA - Spokane Arena
DECEMBER 5 - Eugene, OR - Matthew Knight Arena
DECEMBER 7 - Nampa ID - Ford Idaho Center
DECEMBER 9 - Billings MT - Rimrock Auto Arena at MetraPark
DECEMBER 10 - Casper WY - Casper Events Center
DECEMBER 12 - Salt Lake City UT - Vivint Smart Home Arena

Свързани новини

P!nk открадна шоуто

28.09.2022