Младежки конкурс, изложба и награда за цялостен принос на Пловдив Джаз Фест 2017

Младежкият конкурс, който бе проведен за първи път по време на миналото издание на Пловдив Джаз Фест, и тази година ще даде възможност на младите джаз музиканти да се включат в предизвикателството. Условията за участие ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на фестивала до края на седмицата. Журито, което ще подбере финалистите за концерта им и церемонията по награждаването на победителите, е съставено от Александър Леков (председател), Николай Карагеоргиев и Лилия Илиева – и тримата музиканти са с преподавателски опит и актуален поглед върху съвременната джаз сцена в страната.  
      
В първата вечер на Пловдив Джаз Фест 2017 - 1 ноември, ще бъде открита и изложбата на българския саксофонист Мишел Нахабедян, запечатала страхотни моменти от концерти на неговите любими джаз артисти по цял свят. Снимките на Мишел ще бъдат подредени на втория етаж в Културен дом "Борис Христов", където се провеждат всички големи концерти от програмата на фестивала.
    
За втори път Пловдив Джаз Фест ще връчи и своята Награда за цялостен принос към джаза. В навечерието на музикалното събитие ще бъде обявен тазгодишният й носител.
      
Вече са ясни имената на музикантите, с които пристигат хедлайнерите Джошуа Редман и Дони Маккаслин. На 2 ноември ще чуем Дони Маккаслин и новия му проект Beyond Now, включващ кавър версии на няколко песни на Дейвид Боуи, с който той създаде Blackstar. Заедно с Дони на сцената ще бъдат Джейсън Линднер – кийборд, Джонатан Марън – бас и Зак Данзиджър – ударни.
      
Закриващият концерт с любимия на мнозина Джошуа Редман ще срещне българската публика с неговите колеги Рюбен Роджърс – бас и Грегъри Хътчинсън – ударни.
      
В програмата на всяка от първите три вечери между 1 и 3 ноември има по два концерта, с кратка пауза между тях. Билетът за дадената вечер важи и за двата концерта.  
 
Ето я и основната програма на тазгодишното издание на фестивала:
1 ноември 20:00
Джейсън Моран Бенд - In My Mind: Monk
Хилда Казасян с JP3 и Мишо Йосифов – "С усмивка за Ела"
------
2 ноември 20:00
Христо Йоцов/Jazz Cats
Дони Маккаслин Бенд: Beyond Now
------
3 ноември 20:00
Антони Дончев Проект
"Четирима господа пеят джаз": Орлин Павлов, Павел Терзийски, Свилен Ноев, Стефан Вълдобрев & Октет Пловдив
------
4 ноември 20:00
Джошуа Редман Трио
 
Освен основната програма, ще има и съпътстващи концерти в Би Боп Кафе, където всяка вечер след големите концерти в залата на Културен дом "Борис Христов" ще има джем сешъни и продължение на емоционалните музикални срещи.
      
Билетите за Пловдив Джаз Фест 2017 могат да бъдат закупени от касата на Главната улица в града, в мрежата на Eventim в цялата страна, Билетен център на НДК.
 

Свързани новини

Пловдив Джаз Фест 2019 - акцентите

19.08.2019

Пловдив Джаз Фест: INTRO на 19 октомври

16.10.2017

McCaslin, Moran и Joshua Redman на ПДФ

31.08.2017

Пловдив Джаз Фест започва с три концерта

24.10.2016

Майк Стърн и Дейв Уекъл на Пловдив Джаз

04.10.2016