Kevin Spacey призна, че е гей след обвинения в педофилия

Носителят на два "Оскара" за най-добра мъжка роля Kevin Spacey призна за своята нетрадиционна сексуална ориентация, пише bgnes.com. Повод за това станаха обвиненията срещу него за сексуален тормоз от актьора Anthony Rapp. 
 
Spacey написа в Туитър, че много уважава Rapp като актьор и е ужасен от тази история. "Честно, не си спомням за тази среща. Излиза, че тя е била преди 30 години", уточни той, добавяйки, че поднася своите "най-искрени извинения", ако нещо подобно наистина се е случило. Тази история е накарала Kevin Spacey да "говори за други неща", свързани с неговия живот. "Моите най-близки знаят, че съм имал отношения както с мъже, така и с жени. През целия си живот съм обичал мъжете и съм имал романтични връзки с тях. Сега реших да живея като гей", написа той. 
 
Ефектът от обвиниенята обаче беше незабавен. "В светлината на последните събития", както пише на сайта на Международната академия за телевизионни науки и изкуства, те са променили решението си и няма да присъдят на актьора наградата "Emmy" за принос в телевизионните филми. Актьорът трябваше да я приеме през ноември в Ню Йорк.
 
Сериалът "Къща от карти" свършва следващото лято след шест успешни сезона, съобщи компанията Netflix часове след като звездата бе обвинен в сексуален тормоз, съобщи cinefish.bg. "Шести сезон ще е последен", съобщиха Netflix и компанията съпродуцент Media Rights Capital в съвместно комюнике. Двете компании заявиха, че са "дълбоко обезпокоени от информациите, свързани с актьора", но източник, близък до случая увери, че обявеният край на сериала "не е свързан с разкритията". Снимките на шестия сезон наскоро започнаха. 
 
Spacey получи подкрепа поне от едно място: 62-годишният Randall Fowler реши да защити по-малкия си брат с разказ за тежкото и мрачно детство, което са имали. Бащата на Kevin и Randall, Thomas Geoffrey Fowler, се присъединил към американската нацистка партия, когато момчетата били съвсем малки. Той си обръснал мустаците като Адолф Хитлер, започнал редовно да бие и насилва сексуално по-големия син. Randall му забранило да пипа по-малкия брат като го заплашил, че ще издаде всичко на майката, от което Geoffrey се страхувал най-много. Не е известно със сигурност дали той не насилвал и Kevin. По-голямата сестра на момчетата Julia също страдала от побоите на баща си и на 18 избягала от къщи. Randall вероятно се опитва да защити брат си като обяснява, че е трудно човек да е нормален сред такава семейна среда. 
 
Spacey обаче не получи подкрепа от ЛГБТ средите, които го обвиниха, че използва "излизането на светло", за да отклони вниманието от обвиненията срещу себе си и че връща прогреса на цялото движение десетилетия назад, с подобно свързване на ориентацията си и насилието над юношата.
 
Междувременно още двама колеги споделиха свои преживявания със Spacey. Актьорът Robert Cavazos написа във фейсбук, че е засякъл Spacey в Лондонски бар, където Spacey е бил артистичен директор през 2004-15, и че актьорът се е опитал да го сграбчи за слабините. "Това не беше нещо ново за този тип и всички го занеха. Когато беше в бара на театъра, награбваше когото си хареса. Отрязах го, но повечето хора се страхуваха да му откажат," написа той. 
 
Режисьорът Tony Montana също обвини Spacey, че го е сграбчил в бар в Лос Анджелис през 2003. "Отидох да си поръчам питие и Kevin дойде, прегърна ме, опитваше се да ме накара да си тръгна с него от бара. После сложи ръката си на чатала ми, сграбчи ме и каза "Това значи, че си мой". Наложило се режисьорът да изкълчи палеца на подпийналия актьор, за да се изтръгне от него, но той го последвал и в тоалетната. "Тогава вече го изблъсках през вратата. Един от приятелите му беше вътре и му казах "Време е да си отведеш човека вкъщи". Накрая всички си тръгнаха."

Свързани новини

Ще отговорите ли на "Почукването"?

28.09.2022

Наркодилъри заплашват продукцията

30.08.2022

Шедьоври в IMAX

19.08.2022

9 са предложенията за избор

10.08.2022

Първи трейлър на "The Idol"

28.07.2022