"Три писма от Сараево" на Брегович - номер 1 по продажби

Новият албум на легендарния Горан Брегович постигна невероятен успех, като само месец след издаването му стана номер едно по продажби на Балканите и в Америка. 
 
"Три писма от Сараево", който родната публика ще чуе на живо на 13 април по време на грандиозен спектакъл, се нареди и сред най-добрите десет в света. Музикалните критици отбелязват, че забележителното постижение на колоритния композитор и музикант се дължи на важните социални теми, които поставя на дневен ред.
 
В новия си проект Брегович представя културните различия в 11 композиции за класическа, клезмер и ориенталска цигулка. С обединяване на музикалните традиции на християни, евреи и мюсюлмани, "Три писма от Сараево" изпраща послание за мир и взаимно разбиране. 
 
 
Като специален жест към родната публика, всеки закупил билет за концерта на Горан Брегович в София, ще получи подарък - Three Letters Live CD с въздействащи лайв изпълнения от едноименния албум. Дискът ще бъде раздаван напълно безплатно в деня на събитието след предоставен билет при влизане в залата.  
 
Шоуто на балканската легенда с "Оркестър за сватби и погребения" и симфоничен оркестър е на 13 април от 20:00 часа в Арена Армеец. Билетите са на цени от 35 до 55 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online. 

Свързани новини

Вдъхновението за "Три писма от Сараево"

30.11.2017