Кой може да спечели "Оскар" за най-добра оригинална песен?

В навечерието на раздаването на наградите Оскар 2018 възниква въпросът кое изпълнение може да бъде номинирано за най-добра оригинална песен. Записи на Chris Cornell, Pat Benatar и Stevie Nicks са в списъка с кандидатите.
 
Потенциалният кандидат на Cornell е "The Promise" – последната песен, която издава, преди да почине. Тя става част от саундтрака на едноименния филм, в който се разказва за арменския геноцид.
 
 
Песента на Benatar "Dancing Through The Wreckage" също е подходяща за номинация. Тя се появява в документалния филм "Served Like A Girl", който проследява живота на жени-ветерани от армията, които взимат участие в състезанието Мис Американски ветеран. Benatar написва песента заедно със съпруга си, Neil Giraldo, и Linda Perry.
 
 
Подходящото парче на Nicks е "Your Hand I Will Never Let It Go". То е записано за филма "The Book Of Henry" с участието на Naomi Watts. Песента всъщност е написана от Ryan Miller, вокалът на Guster, и ако бъде номинирана, номинацията ще бъде за Miller. 
 
 
Други песни, подлежащи за номинация за "Оскар", са песента на Elvis Costello "You Shouldn‘t Look At Me That Way" от филма "Film Stars Don‘t Die In Liverpool"; песента на Amy Lee "Speak To Me" от "Voice From the Stone"; песента на Dan Auerbach "Run That Race" от "Cars 3" и песента на Bastille "World gone Mad" от "Bright".
 
За да покриват изискванията за номинация, песните трябва да имат оригинални музика и текст, написани специално за филмите, и "разбираемо, различимо, съществено предаване както на текста, така и на мелодията", използвана по време на филма, или като първа песен по време на надписите.
 
Номинациите за "Оскар" през 2018 ще бъдат обявени на 23-ти януари, а церемонията по награждаване ще се състои на 4-ти март и ще се излъчва по ABC.

Свързани новини

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024

Комедията ''Голо оръжие'' се завръща

07.03.2024