James Bond - Live in concert тази неделя в зала "България"

С какво е специална музиката от филмите за James Bond? Софийската филхармония и маестро Найден Тодоров ще ни покажат на 18 февруари в зала "България". 
 
В концерта, посветен на Агент 007, ще вземат участие Милица Гладнишка, Рут Колева, Ягода Тренева, Криста, Боби Косатката и Живко Станев. Заедно с някои от най-популярните песни от филмовата поредица ще прозвучат и 2 симфонични сюити и оригиналната тема на Bond, написана от композитора Монти Норман за  "Доктор Но" (първия филм от поредицата) и добила световна  популярност още тогава.
 
"По времето на създаването на първия филм симфоничните оркестри в Холивуд са имали специфично звучене, което отдавна не съществува, но е запазено в саундтраковете на всички следващи филми. Това е причината публиката да възприема по-емоционално музиката – този специфичен звук и скритата тема, която се повтаря навсякъде. Софийската филхармония знае тайната на това звучене" - споделя маестро Найден Тодоров и допълва, че любимата му песен от филмите за Bond е "Skyfall": не само заради красивия тембър на Адел, но и заради факта, че е идеалното съчетание от прекрасен глас, модерни инструменти и симфоничен оркестър. 
 
И понеже за James Bond всички детайли са важни, маестро Тодоров ще излезе на сцената със специални ръкавели с инициалите 007. Билети за събитието можете да намерете на касата на зала България и онлайн в eventim, ticketsbg и epay.

Свързани новини

"Нема к‘во" с шоу в "Сълза и смях"

15.02.2019

Спектакъл: смесена и виртуална реалност

11.02.2019

Наближава премиерата на "Лунните деца"

11.02.2019

Наближава премиерата на "Иначе казано"

17.12.2018

"Rock the Operа" ще разтърси НДК

04.12.2018

Коментари