Салса легендите El Gran Combo идват за първи път у нас

4 октомври (четвъртък) 2018, 
19:30ч., Зала 1, НДК
 
Феноменалната салса формация от Пуерто Рико El Gran Combo ще посети за първи път България през октомври 2018, с един уникален концерт!  
 
El Gran Combo са група от Пуерто Рико с 56-годишна успешна кариера. Легендарната формация започва своите музикални изяви за първи път в Сан Хуан през 1962, като много скоро стават най-известните салса изпълнители на острова. Със своето магнетично присъствие на сцената, неповторимите си изпълнения и топлите латино ритми, Еl Gran Combo завладяват цяла Латинска Америка, Съединените щати, Европа, Япония, Австралия и Китай. За разлика от много групи, които се сформират и разпадат през 60-те и 70-те години на XX век, пуерториканците остават заедно и до днес.
 
 
През своя творчески път, El Gran Combo трансформира стила си от бугалу и меренге до танго, така, че да се впише в развиващите се музикални тенденции на латино музиката. Докато наличието на по-млади певци и музиканти придава свежо звучене на 12- или 13-членната формация, то присъствието на някои от по-старите членове запазва харектерния стил и затвърждава репутацията им на водеща световна латино група. Създател на El Gran Combo е композиторът и пианист Rafael Ethier. Въпреки своите 92 години, музикантът продължава да е част от формацията и до днес. Той е единственият постоянен член на групата от нейното създаване до сега. 
 
През 2012 El Gran Combo отпразнува своя 50-годишен юбилей, и издаде албума El Gran Combo 50 Aniversario Vol. 1. Музикантите са носители на награда Grammy в категория Best Tropical Album. Хитове като "Un verano en Nueva York", "Eliminación de Feos", "Brujería", "La muerte", "Azuquita pa' el café" и "La fiesta de pilito" са само част от великолепното творчество, което пуерториканците от Сан Хуан създават по време на зашеметяващата си кариера.
 
За щастие, обиколката на музикантите от El Gran Combo ще мине и през България. На 4 октомври 2018 година, в зала 1 на НДК, почитателите на джаза и латино музиката ще могат да се насладят на очарователните изпълнения на El Gran Combo и техните завладяващи хитове.
 
Билетите за концерта на El Gran Combo ще бъдат на цени от 40 до 90 лева и могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпро и Ивентим, както и онлайн на ticketpro.bg и eventim.bg.

Свързани новини