Вида Пиронкова забрани на Миро да пее "Гълъбо"

Забраниха на Миро да изпълнява един от хитовете си "Гълъбо". Авторката на песента Вида Пиронкова разпространи официален документ, с който заявява, че е обидена от певеца и не желае той никога повече да пее нейната песен, съобщава avtora.com. 
 
 
Пиронкова оповести това решение със снимка на специално удостоверение от "Музикаутор", която разпространи в социални мрежи. В него се казва, че тя оттегля от управлението на компанията правата за публично изпълнение на всички песни, на които е автор на текст, музика или аранжимент. 
 
Във Facebook композиторката допълни още: "До: Медиите и организаторите на концерти, събития, корпоративни партита, публични изяви на живо, както и до собствениците на пиано барове и нощни клубове в цяла България! Също и до моите приятели, които неволно станат свидетели на нарушаване на волята ми. Този пост е официален и също публичен! Честито на печелившите! От днес нататък за всяко едно изпълнение на мое произведение, и най-вече на песента "Гълъбо", моля да се обръщате лично и единствено към мен! Всеки друг случай е нарушение на Закона за авторското право и сродните му права! Благодаря на "Музикаутор", че подкрепи решението ми!".
 
А ето и официалния документ, с който Пиронкова получава всички права за произведенията си:
 

Свързани новини

Коледата с български песни

10.12.2019

Миро - "Пепел"

27.11.2019

Миро и Койна Русева - "Ти защо си тук?"

03.10.2019

Още концерти на Мирослава Кацарова

16.08.2019

Миро с нова песен и видео

28.05.2019

Коментари