Деси Добрева с нов сингъл - "ДОС" (видео)

След концертите в зала 1 на НДК и спортната зала във Варна, Деси Добрева не спира. След турне в Щатите през октомври й  предстои и национално концертно турне в над 30 български града.
 
Сега излиза поредният й сингъл - "ДОС", базиран отново на народна песен, която под съвременния аранжимент на Явор Русинов има реални шансове да се превърне в съвременен етно хит и да превземе българските радиостанции и клубове. Към песента е заснет и официален видео клип, в който, по идея на режисьора Кирил Киров-Кико, Деси Добрева се въплъти в амфибия, тъй като клипът е заснет изцяло във вода.
 
 
"Заснемането на клипа към песента "ДОС" беше едно от най-трудните неща, които съм правила в живота си", разказа тя самата за снимките по клипа. "В сравнение с него, скачането с парапланер ми се видя като детска игра. Когато режисьорът Кирил Киров сподели с мен идеята да снимам под вода, не си и представях, че ще бъде толкова трудно. След като Кико ми зададе двата въпроса "Страх ли те е от водата, ако е тъмно?" и "Колко можеш да издържиш без въздух?", леко се стреснах, но в крайна сметка аз обичам предизвикателствата и си казах "Какво пък! Аз съм морско чедо! Как няма да издържа!" Но се оказа ужасно трудно да стоиш на дъното на 5-метровия басейн без да изплуваш нагоре, като хем нямаш въздух, хем трябва да пееш в ритъм (а музиката не се чува вътре), хем да си красив и хем да изпълняваш всичките хиляда изисквания на режисьора! Не стига, че ми сложиха тежести да ме държат под водата, ами се заплетох на няколко пъти в роклята и едвам успях да изляза на повърхността, за да си взема въздух. На всичкото отгоре снимахме до 7 часа сутринта - буквално до изгряването на слънцето, както се пее в песента. Но, като знеш, че работи цял екип професионалисти, няма време за оплаквания. Преглъщаш страха и продължаваш пак."
 
А на 8 декември Деси Добрева отново ще разтърси Sofia Live Club. "Обичам уюта на малките концертни зали заради емоционалната връзка, която се изгражда от близостта с публиката", казва тя. Публиката ще може да се наслади на емблематични песни като "Лудо Младо", "Катерино, моме", "Джоре дос", "Девойко, мари, хубава", "Море сокол пие" и други, но дотогава ще има нов видео клип към нова песен, която е сингъл към нов албум.

Свързани новини