Излезе новият албум на Jean-Michel Jarre, Equinoxe Infinity

Точно преди 40 години излезе инструменталният албум Equinoxe - монументално-концептуален проект, който създаде и откри напълно нов хоризонт в музиката. Визията на албума беше с не по-малко впечатляващ дизайн, дело на култовия художник Michel Granger. Сега пионерът на електронната музика Jean-Michel Jarre се завръща с новия си проект, озаглавен Equinoxe Infinity, изграден върху музикалното наследство на първия албум. 
 
Основната идея в Equinoxe Infinity идва от развитието на новите технологии и изкуствения интелект, и каква би била съдбата на човечеството в резултат от това. И за първи път, Jean-Michel Jarre избира графичната визия на албума като отправна точка за целия творчески процес.
 
 
"Наблюдателите в обложката на Equinoxe винаги са ме привличали и очаровали", казва Jarre. "Помислих си как ли са се развили тези създания, какво им се е случило през изминалите 40 години. Така, че започнах да нахвърлям скици и да разработвам визуални идеи за тях, още преди да започна записите на албума. Срещнах се с Filip Hodas, суперталантлив млад художник, когото помолих да създаде две различни графични истории, отговарящи на концепцията ми. По този начин искам да привлека вниманието към двата възможни сценария, пред които човечеството е изправено, заради абсолютната зависимост, в която вече е изпаднало към иновациите и технологиите. Музиката в Equinoxe Infinity е саундтракът на тези два различни свята".
 
Когато през 2017 Jean-Michel Jarre е отличен с медала "Стивън Хокинг" за научна комуникация, самият проф. Стивън Хокинг споделя с него убеждението си, че ще дойде време, когато човечеството ще трябва да се премести на друга планета, ако иска да оцелее като вид. 
 
След половин век в авангарда на световната електронна музикална сцена, Jean-Michel Jarre интегрира в новия албум част от емблематичното звучене на "класическия Jarre", заедно с нови, електронни "диалогови формати" и ритмични образци, за да създаде новата си поетична визия за бъдещето ни. Мелотронът, един от най-старите електромеханични полифонични инструменти, придава на пиесата една допълнителна футуристична носталгия. 
 
Албумът Equinoxe Infinity излиза на дигитална версия и на физически носител. Всяка версия на албума във физически формат излиза в делукс CD издание, стандартно CD издание и винил. 

Свързани новини

Жан Мишел Жар с нов албум

26.07.2022