Жан Мишел Жар пуска най-амбициозния си албум досега

Жан Мишел Жар ще ни потопи в света на електронната музика на 21-ви октомври 2022 с един от най-амбиционзите си албуми до момента. 
 
OXYMORE представлява хипнотичен проект, който ще бъде достъпен в мултиканална и 3D версия. Мултиканалното звучене обещава да бъде революция в начина, по който музиката бива композирана, миксирана и продуцирана, поставяйки мелодии в 360-градусово пространство. Допълнителен бонус е, че на авангардната колекция може да се наслади всеки, който притежава чифт слушалки. OXYMORE е първото комерсиално издание от подобна величина, което издига музикалното аудио на космическо ниво.  
 
Като част от проекта, Жар ще стартира и OXYVILLE - виртуална реалност, която ще бъде допълнение към 22-рото му студийно издание. "OXYVILLE ще бъде виртуален музикален град и в бъдеще ще каня други артисти да бъдат част от него, както и да провеждам мастър класове и други събития. Искам да се превърне в център за нови музикални изживявания", обяснява той.
 
Жар e новатор в сферата на виртуалните реалности и метавселените. Наскоро той изпълни "Welcome to the Other Side", предадено на живо, излъчено по целия свят от виртуална катедрала Нотр Дам в Париж в навечерието на Новата 2021 година. Преживяването е привлякло рекордните 75 милиона зрители по целия свят чрез различни традиционни канали и хипериновативни платформи. 
 
По време на творческия процес на създаването на OXYMORE, под формата на предварителен преглед, Жар изпълнява на живо ранна версия на композицията чрез 360-градусово "surround" аудио, в Maison de la Radio в Париж. Малцината щастливци, които успяха да присъстват, бяха помолени да затворят очи и да се потопят напълно в музиката: OXYMORE беше приветстван като "oeuvre majeure" т.е. знаково произведение в репертоара на Жар.

Свързани новини

Jean-Michel Jarrе представя "Amazônia"

13.04.2021

Излезе новият албум на Jean-Michel Jarre

20.11.2018

Жан Мишел Жар плени 13 хиляди българи

10.10.2011

Огромен интерес за Жан Мишел Жар

03.10.2011

Пускат билетите за Жан-Мишел Жар

17.06.2011