Michael Bublé: 10 интересни факта за канадската звезда

Michael Bublé е един от най-успешните канадски певци и композитори. Той има над 60 милиона продадени албуми по целия свят, като осем от тях са студийни. Носител е на едни  от най-престижните музикални награди. 
 
На 14 септември 2019 предстои първият концерт на Michael Bublé в България, част от световното му турне, което ще стартира през февруари. Ето 10 интересни факта за канадската звезда: 
 
1. Талантът му е открит от семейството му 
Когато Bublé е бил само на 13 години, семейството му забелязало, че има музикален талант, докато пее "White Christmas" в колата. Тогава със сигурност не е знаел, че ще постигне зашеметяващ успех с коледния си албум. 
 
2. Ходил е на вокални уроци при оперен певец 
Един от учителите по пеене на Michael Bublé всъщност е Joseph Shore, който е оперен баритон. Може би от там Bublé е научил някои от невероятните си вокални орнаментики. 
 
3. Неговият дядо му помага да започне музикална кариера
Michael Bublé започва да пее в нощни клубове, когато е на само на 16 с помощта на дядо си. Той е бил водопроводчик и е предлагал услугите си в замяна на това Michael да получи участие. 
 
4. Дълго време е мечтал да бъде певец
Michael е мечтал да стане певец от съвсем малък, когато е бил на около 2 години. С течение на времето, мечтата му станала още по-силна, и дори спял с Библията и се молел да има шанса да се занимава с музика.
 
5. Michael Bublé има италианско гражданство
През 2005 година Michael Bublé става италиански гражданин. Именно от Италия са неговите баба и дядо. 
 
6. Участвал е в "Досиетата Х"
Освен с музика, Bublé се занимавал и с актьорство. В началото на своята кариера той е участвал в хитовия телевизионен сериал "Досиетата Х". Бил е уволнен от шоуто, защото по време на снимки е отишъл да си вземе хот дог. 
 
7. Michael Bublé е бил рибар
Едва 14-годишен е започнал да работи с баща си като рибар, което продължило цели 6 години.
 
8. Голям фен на хокея
Bublé е имал огромно желание да играе хокей за Vancouver Canucks. Харесвало му е това, че неговото име е звучало сходно с един от играчите - Jiri Bubla.
 
9. Носител е на четири награди Грами
През 2008 печели награда за албума Call Me Irresponsible, през 2010 – за Michael Bublé Meets Madison Square Garden. Следващите две награди Грами са за албумите Crazy Love през 2011 и To Be Loved през 2014. 
 
10. Той разчита на емоцията си
Колкото и невероятно да звучи, Bublé не може да разчита и да пише ноти. Канадската звезда споделя, че при композиране на музика се води единствено от емоциите си и от своите чувства. 
 
Билетите за концерта на Michael Bublé в София могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и онлайн на eventim.bg.

Свързани новини

Майкъл Бубле с кавър на Оливия Родриго

19.07.2022

Виж Майкъл Бубле и видеото на "Higher"

28.03.2022

Майкъл Бубле съобщи прекрасна новина

23.02.2022

Майкъл Бубле с нов албум

07.02.2022

Майкъл Бубле с юбилеен коледен албум

22.10.2021