Dua Lipa пусна новия си сингъл "Swan Song" (видео)

Dua Lipa, четирикратно номинираната за британските награди и световна звезда, издаде новия си сингъл "Swan Song", заедно с официално видео към него. Песента и съпътстващият клип предшестват премиерата на филма "Alita: Battle Angel". Филмът е епично екшън-приключение, създадено от продуцентите James Cameron и Jon Landau ("Avatar"), и режисьора Robert Rodriguez ("Sin City").
 
 
Видеото, режисирано от Floria Sigismondi, поставя Lipa сред коварните улици на Железния град в средата на света на Alita. Относно видеото Floria споделя: "Докато във филма Alita е буквално на пътешествие, за да открие себе си, нейната история служи като мощна алегория за всяко момиче, което все още не познава собствената си сила. Исках да се заиграя с тази идея, като поставя Dua в аспект от света на Alita и позволя на главния персонаж от филма да служи като заместител, който съпровожда изпълнителката по време на собственото ѝ пътешествие, в което разбира, че е по-силна, отколкото някога си е представяла."
 
Песента е написана съвместно от Dua Lipa, Justin Tranter, Kennedi Lykken, Mattias Larsson, Robin Fredriksson и Tom Holkenborg. Това е следващия проект на изпълнителката, след като през 2018 тя стана най-слушаната жена в света на Spotify и постигна редица други успехи: "New Rules" счупи дългогодишния рекорд за присъствие в Billboard Pop Songs, а "One Kiss" с Calvin Harris се превърна в най-продавания запис за 2018.
 
Dua Lipa промени историята през 2018, като стана първата жена номинирана в 5 категории за официалните награди за поп музика във Великобритания и отнесе със себе си наградата за British Breakthrough Act и British Female Solo Artist. През изминалата година Dua успя да продаде над 40 милиона сингъла и над 3.4 милиона албума по целия свят. 

Свързани новини

#BestNewMusic от изминалата седмица

27.05.2022

Кейти Пери и Дуа Липа с нов опит за дует

05.04.2022

Британката отива на съд

07.03.2022

Дуа Липа ще ни изненада

27.01.2022

Дуа Липа с нов проект - и не е музика

26.11.2021