Георги Мамалев ще пее на юбилейния концерт "40 години детски хор "Пим-Пам"

Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор Борис Карадимчев на юбилейния концерт "40 години детски хор "Пим-Пам" в "Европейски музикален фестивал" 2019. 
 
Той се присъединява към солистите Весела Делчева и Влади Михайлов, които заедно с гласовитите деца от "Пим-Пам", Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Григор Паликаров ще излязат на сцената в зала "България" на 12 април от 19:30 ч. 
 
Известният комик се съгласил да участва заради своето дългогодишно приятелство с Борис Карадимчев, което започнало още по време на снимките за култовата лента "Оркестър без име". През 2013 популярният актьор взе участие в юбилея за 80-годишнината на Карадимчев. Личното приятелство между двамата продължава до внезапната смърт на твореца през 2014. 
 
Георги Мамалев ще се включи с емблематичните мелодии "Богатство" и "Робинзон Крузо", а с гласовете на Весела Делчева и Влади Михайлов ще оживеят известните песни "Да бъдем различни", "Думичка Пим-Пам", "Песента на щуреца", както и филмовите хитове "Хора и улици", "Оставаме" и др. Актьорското присъствие се допълва още от Гергана Стоянова, която ще бъде водеща на програмата, както и от проф. Александър Илиев (мим), работил дълги години като режисьор и постановчик с децата от "Пим-Пам". 
 
На юбилейния си концерт в София децата ще изпълнят най-хубавите песни от репертоара си, повечето създадени специално за "Пим-Пам" през годините, когато Борис Карадимчев е работил с ансамбъла. С огромна енергия и талант делото на маестрото сега продължава Ирена Христова, която е художествен ръководител на хора. 
 
Билетите за концерта "40 години детски хор "Пим-Пам", който се осъществява и с партньорството на Софийската филхармония, се продават на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн на ticketsbg.com.
 

Свързани новини

"Оркестър без име" - като мюзикъл

27.07.2022

Мартина Пенева с втора награда

22.06.2022

Гледаме "Парижката Света Богородица"

23.05.2022

"Парижката Света Богородица" и у нас

18.03.2022

Легендарната школа "Лий Страсбърг" у нас

18.02.2022