Наближава премиерата на филма за Michael Hutchence "Mystify" (трейлър)

Очакват ни още доста музикални филмови емоции - cега на дневен ред е нов документален филм за живота на Michael Hutchence от INXS. 
 
 
Hutchence беше един от най-обичаните вокалисти в Австралия, а и по света, след като в продължение на над две десетилетия оглавяваше INXS. През 97-ма обаче отне живота си, оставяйки огромно като обем и невероятно като качество музикално наследство. "Mystify" включва архивни кадри от домашната колекция на Michael Hutchence, както и материали, събрани от семейството му и от неговите многобройни приятели, информира musicbox359.com. 
 
Гласът на INXS е живял живота си в очите на обществеността, но само шепа хора знаеха повече за човека, който стои зад персонажа на рокзвездата. И един от тях е Richard Lowenstein, който режисира филма. Режисьорът е бил част от вътрешния кръг на Hutchence - работил е по музикални клипове на INXS, по филма "Dogs In Space" и по съпътстващите купони по целия свят за онова време.
 
"Искам да разбия клишето на рокзвездата, което витае над него - затова пускам това наследство такова, необременено от събитията и от стереотипите за Michael", сподели режисьорът в ексклузивно интервю. "Видях всички тези документи и драматизации, и всъщност те много малко съвпадаха с лицето, което аз познавах. Да обобщя - тези, които го познаваха най-добре от всички останали, бяха приятелките му."
 
Това е историята на Hutchence, разказана така, както никога досега не е била разказвана, чрез видеоклипове у дома и други кадри, с гласови предавания от семейството му и от други хора в неговия вътрешен кръг - включително бившите му (и "захвърлени" от него) приятелки Michelle Bennett, Kylie Minogue и Helena Christensen.
 
Думите са откровени, записани в тъмни стаи, така че интервюираните не се страхуват да споделят тайните си. Helena Christensen никога досега не е говорила за връзките си, а сега тя разкрива как едно нападение от таксиметров шофьор от Copenhagen е причинило травматично увреждане на Michael 5 години преди самоубийството му в Sydney през 1997.
 
"Тя имаше нещо спотаено, което изкара дълбоко от душата си, нещо, за което никога досега не бе говорила. Мисля, че се чувстваше в безопасност с мен", сподели в интервюто си Richard Lowenstein.
 
Премиерата на "Mystify" по кината в Австралия ще бъде скоро - на 4-ти юли.

Свързани новини

INXS официално отиват в историята

12.11.2012